Γιατρός πάνω απ’ όλα Άνθρωπος ο Διευθυντής Καρδιοχειρουγικής, που εγχείρισε και στήριξε κρατούμενο, φτωχό Εβρίτη – Επιστολή της οικογένειας

Γιατρός πάνω απ’ όλα Άνθρωπος ο Διευθυντής Καρδιοχειρουγικής, που εγχείρισε και στήριξε κρατούμενο, φτωχό Εβρίτη – Επιστολή της οικογένειας

-Πρόκειται για τον Διευθυντή του Καρδιοχειρουργικού  Τμήματος  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» Καρδιοχειρουργό Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλο

-Τον εγχείρισε για ανεύρυσμα αορτής και φρόντισε να μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ έδειξε τεράστιο προσωπικό ενδιαφέρον για την περίπτωση του

Όσο υπάρχ0υν γιατροί που πάνω απ’ όλα είναι Άνθρωποι με όλη την σημασία της λέξης και το Α κεφαλαίο, όπως ο Διευθυντής  του Καρδιοχειρουργικού  Τμήματος  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» Καρδιοχειρουργός  Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλος, τότε η ελπίδα για την κοινωνία μας δεν σβήνει.

Μια συγκινητική ευχαριστήρια επιστολή έφτασε στο Evros-news.gr, από την οικογένεια ενός κρατούμενου Εβρίτη μουσουλμάνου,  πολύ φτωχού ανθρώπου, τον οποίο οι περιστάσεις  έφεραν να βρίσκεται αρχικά στις Φυλακές Κομοτηνής και από εκεί στις Φυλακές Κορυδαλλού. Η οικονομική ανέχεια και η αδυναμία του ίδιου και της πολύ φτωχής οικογένειας του, συντοπιτών μας μουσουλμάνων  να πληρώσουν δικηγόρο, είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο να διορίσει δικαστική συνδρομή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του και τελικά καταδικάστηκε. Η τεράστια στενοχώρια του για την εξέλιξη αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να του παρουσιαστεί σοβαρό καρδιακό πρόβλημα και υπήρχε κίνδυνος για την ζωή του. Μεταφέρθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, αρχικά στο νοσοκομείο των εκεί φυλακών, αλλά κρίθηκε ότι χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Η οικογένεια του μετά από όλη αυτή την αρνητική εξέλιξη και τον τεράστιο κίνδυνο για την ζωή του, μέσα στην απόγνωση της ζήτησε την βοήθεια της γνωστής δικηγόρου Δέσποινας Μπουρουτζίδου, η οποία όχι μόνο ανέλαβε αφιλοκερδώς τη νομική του υποστήριξη για τη συνέχεια, αλλά και προσωπικά επικοινώνησε με τον γιατρό που θα έπρεπε να τον εγχειρήσει. Κι αυτός ήταν ο Διευθυντής  του Καρδιοχειρουργικού  Τμήματος  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» Καρδιοχειρουργός  Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλος. Ο κορυφαίος Καρδιοχειρουργός με ανιδιοτέλεια και άμεση ανταπόκριση όχι μόνο ανέλαβε την χειρουργική επέμβαση ανευρύσματος αορτής του φτωχού κρατούμενου Εβρίτη, τον οποίο φυσικά ούτε γνώριζε, αλλά παράλληλα φρόντισε ώστε να έχει στην συνέχεια την ιδανικότερη νοσηλεία και επίσης με ενέργειες του μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης, λόγω της μεγάλης βλάβης της υγείας του.

Έτσι διέφυγε τον κίνδυνο, συνεχίζει τις θεραπείες αποκατάστασης και  με τη νέα δικηγόρο του Δέσποινα Μπουρουτζίδου ετοιμάζουν όταν γίνει καλά στην υγεία του, την εκδίκαση της έφεσης του ελπίζοντας πως θα αποφυλακιστεί. Η οικογένεια του, μουσουλμάνοι συντοπίτες μας χωρίς καμιά οικονομική δυνατότητα, αποφάσισαν να στείλουν ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον κ.Παναγιωτακόπουλο, συντάσσοντας την με την βοήθεια της κ.Μπουρουτζίδου. Για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, γιατί πάνω απ όλα έδειξε ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με την όλη στάση και αντιμετώπιση του δικού τους ανθρώπου.  Την κοινοποίησαν μάλιστα τόσο στον Διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όσο και στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:  

ΠΡΟΣ : Το Διευθυντή  του Καρδιοχειρουργικού  Τμήματος  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» Καρδιοχειρουργό κο Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλο.

Σουφλί 28-11-2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :

Κο Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Κο Υπουργό Υγείας ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΛΕΥΡΗ 

«Ευχαριστήρια επιστολή στον άνθρωπο, Ιατρό– Καρδιοχειρουργό κο Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλο, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» , ως άξιο συγχαρητηρίων, για την προσφορά σας !!!!»

Αξιότιμε κε Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλε  !!

Βρισκόμαστε, σε μια από εκείνες τις στιγμές, που αισθάνεται κανείς, ότι τα λόγια, δεν μπορούν να εκφράσουν τα πραγματικά συναισθήματα μας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, μέσω αυτής της επιστολής μας, θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε, για τη μέγιστη βοήθεια σας, που παρείχατε με επαγγελματισμό, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ενδιαφέρον, στο σύζυγο, πάτερα και αδερφό μας, χωρίς διακρίσεις, και χωρίς καμία προγενέστερη γνωριμία ή φιλική σχέση μαζί σας.

Ο σύζυγος μου, πατέρας μας και αδερφός μας, κρατούμενος στο Κατάστημα των ΔΦΚ, σε μια περιπέτεια που του ενέπλεξε η ζωή, από όπου και μεταφέρθηκε στην Αθήνα και δη στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου υποβλήθηκε από εσάς σε χειρουργική επέμβαση ανευρύσματος αορτής, νοσηλεύτηκε και εν συνεχεία με τις πολύτιμες ενέργειες σας, μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης, λόγω της μεγάλης βλάβης της υγείας του.

Πράγματι,  η πολύ σοβαρή κατάσταση της υγείας του, ήταν για εμάς και τον ίδιο τον άνθρωπο μας , μια δύσκολη στιγμή. Όμως, η  ζεστασιά με την οποία τον αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή, με την οποία τον εμψυχώσατε και διευκολύνατε, τη νοσηλεία του, εσείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου σας, η παρουσία σας  δίπλα του, οι γνώσεις  σας, η απλότητα σας, μα πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά σας, μας έκαναν να νιώθουμε μεγάλη ασφάλεια, για τον άνθρωπο μας. Ενώ ,όσες φόρες χρειαστήκαμε την βοήθεια σας, αγωνιώντας για αυτόν, ήσασταν δίπλα μας.

 Το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδείξατε, τόσο κατά την νοσηλεία του, στο Νοσοκομείο σας,  όσο και κατά την διάρκεια της ανάρρωσης του και μέσω τακτικών τηλεφωνικών επαφών μαζί σας, μας γέμιζαν κουράγιο .

Ο άνθρωπος μας, στάθηκε τυχερός που αφέθηκε στα χέρια σας, σε ένα εξαίρετο επιστήμονα, αλλά και ΆΝΘΡΩΠΟ, όπου με την υποδειγματική προσφορά σας, με ενδιαφέρον συγκινητικό και οδηγίες λεπτομερείς, κατανοητές και εύστοχες, κάνοντας το «ανθρωπίνως δυνατόν» για τη νοσηλεία του, αλλά ακόμη δε θα ξεχάσουμε και τον αγώνα που δώσατε , προκειμένου να τον στείλετε σε κέντρο αποκατάστασης.

Θα θέλαμε, λοιπόν, μέσω αυτής της επιστολής, να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα προσεφέρατε στον άνθρωπο μας .

Είμαστε βέβαιοι, ότι τιμάτε την ιατρική επιστήμη. Ότι και να πούμε, θα είναι λίγο και δεν αρκεί απλά ένα άψυχο φύλλο χαρτιού, για να αποτυπώσει το μεγαλείο της ψυχής σας και τον επαγγελματισμό σας.

Κε Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλε, είσαστε για εμάς και τον άνθρωπο μας,  ένα πρότυπο γιατρού και ανθρώπου, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ευεργεσία σας, την ανθρωπιά, τον επαγγελματισμό και το ήθος σας .

Για αυτό λοιπόν, τόσο εμείς, όσο και ο άνθρωπος μας, είμαστε ευγνώμονες και χρωστούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε σας, ένα λαμπρό επιστήμονα, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπο, καθώς και στο προσωπικό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου σας, για όλα όσα έχετε κάνει για τον άνθρωπο μας, σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Για εμάς είστε το πρότυπο του γιατρού και κυρίως του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.    

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ευεργεσία σας, την ανθρωπιά σας , τον επαγγελματισμό και το ήθος σας !!!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα, υγεία χαρά, δημιουργία, και καλή συνέχεια στην αξιόλογη και τόσο επιτυχημένη πορεία σας.

Η επαγγελματική ευσυνειδησία και το ανθρώπινο πρόσωπο, να σας διακρίνει πάντα !!

Χίλιες ευχές και χίλιες επιτυχίες,  σε ότι και να κάνετε!!!!

Με ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης

Η οικογένεια του… (το στοιχεία βρίσκονται στην διάθεση του Evros-news.gr).