Πρόεδρος Ξενοδόχων Θράκης: Η Αλεξανδρούπολη στις πρώτες προτιμήσεις για την Πρωτοχρονιά

Πρόεδρος Ξενοδόχων Θράκης: Η Αλεξανδρούπολη στις πρώτες προτιμήσεις για την Πρωτοχρονιά

Την διαπίστωση ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών για την Πρωτοχρονιά, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης.

Η Αλεξανδρούπολη εδώ και ενάμιση μήνα παρουσιάζει υψηλή πληρότητα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, διότι είναι μια περιοχή με ήπιο κλίμα, προσφέρεται για city break και θεωρείται εύκολος προορισμός για εορταστικό τριήμερο. Την προτιμούν εγχώριοι και ξένοι τουρίστες, κυρίως Βαλκάνιοι, οι οποίο ταξιδεύουν εκτός χώρας ειδικά την Πρωτοχρονιά για να γιορτάσουν σε κάποιο ξενοδοχείο .

«Είναι 1η επιλογή για Βούλγαρους, Τούρκους, αλλά και Έλληνες. Εκτός αυτού είναι μια πόλη που αποκτά πλέον και άλλο στρατηγικό χαρακτήρα, οπότε με την ανάπτυξη της ενεργειακής ταυτότητας θα δημιουργήσει ένα ρεύμα επισκεπτών και μέσα στο χειμώνα».

Το ενεργειακό κόστος βέβαια έχει οδηγήσει σε μια άνοδο στις τιμές διαμονής, όχι δραματική, αφού όπως διευκρίνισε, οι ξενοδόχοι της Θράκης είναι συνετοί και έχουν προχωρήσει σε λογικές αυξήσεις.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες στην Αλεξανδρούπολη συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά μιας 12μηνης λειτουργίας, αφού εκτός των εταιρικών πελατών τους, έχουν αναπτυχθεί και διάφορα είδη τουρισμού, όπως ο συνεδριακός που βοηθούν στην επιβίωση τους σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία στο υπόλοιπο τμήμα του νομού, όπου η μείωση των αποστάσεων ελαχιστοποιεί την ανάγκη για διαμονή εκεί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι η Αλεξανδρούπολη αντέχει την δημιουργία περισσότερων ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κ. Παλακίδη, «το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η στροφή στα εποχιακά ξενοδοχεία, αφού ο καλοκαιρινός χαρακτήρας της πόλης αναπτύσσεται τελευταία, έτσι που στο μέλλον αυτό που μπορούμε να δούμε είναι τα season ξενοδοχεία. Γι’ αυτό κάποιοι επιχειρηματίες σε πιο μικρά καταλύματα θα μπορούσαν να επενδύσουν στην εποχιακή λειτουργία. Εμείς θα τους καλοδεχθούμε και θα τους κατευθύνουμε» πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας