«Καμπανάκι» για την κακοκαιρία στη Θράκη: Έως και 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα

«Καμπανάκι» για την κακοκαιρία στη Θράκη: Έως και 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα

«Καμπανάκι» από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία «Gaia» που θα πλήξει και την Θράκη, αφού όπως επισημαίνει έως και τα 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα στις ακτές της.

Ο  Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στα τεράστια κύματα στις ακτές.

«Μεγάλη προσοχή στους σφοδρούς κατά τόπους νότιους – νοτιοανατολικούς ανέμους και στις ακτές της βόρειας Ελλάδας από απόψε το βράδυ μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής», σημειώνει ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ3.
Έως και τα 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με τον κ.Αρναούτογλου.


Αναλυτικά η ανάρτηση για την κακοκαιρία «Gaia»

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ – ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του poseidon.hcmr.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2-2,5 μέτρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής και τα 3 με 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης!!!
Κατά την ταπεινή μου άποψη για καλό και για κακό οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους των παραπάνω θαλάσσιων περιοχών να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “GAIA” προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) και μέχρι τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται:

 Έντονες βροχές και καταιγίδες στην Θράκη αύριο Κυριακή

Την Κυριακή 11-12-2022

α. Στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας μέχρι τις πρωινές ώρες

β. Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά μέχρι το απόγευμα

γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες

δ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

ε. Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα