Ορεστιάδα: Με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΩΣ 2022» (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ορεστιάδα: Με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΩΣ 2022» (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις «ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΩΣ 2022» που διοργανώουν η ΔΗΚΕΠΑΟ και ο δήμος Ορεστιάδας.

Μετά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παρουσία του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΟ Δημήτρη Βαρσαμακίδη, Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων αλλά πάνω απ όλα πολλών κατοίκων κάθε ηλικίας, ακολούθησαν και οι πρώτες εκδηλώσεις.
Όπως «Η Νύχτα των Ευχών», το FANARAKIA CHRISTMAS EVENT που ταξίδεψε και στην Ορεστιάδα για να γεμίσει με φαναράκια τον ουρανό της πόλης, στην πιο ατμοσφαιρική βραδιά του χρόνου που είναι η νύχτα των ευχών! «Κάνε μια Ευχή» παράλληλα με μουσικά Shows, δραστηριότητεςγ ια παιδιά και χριστουγεννιάτικα happenings, με ελεύθερη συμμετοχή, σε συνδιαργάνωση με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση νεολαίας Action Team.
Αλλά και «Το αστέρι της ευχής» Στίχοι: Ελένη Καϊκλή, Μουσική: Μαρία Δημητριάδου. Σε πρώτη εκτέλεση από την Παιδική Χορωδία «Εν Ορεστιάδι» του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας.
 Το αποκορύφωμα ήταν η συναυλία με τον ΚΩΣΤΑ ΜΥΛΩΣΗ ( από το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες) και τους Full Band

Παράλληλα στο ΑΓΓΕΛΩΝ LIVE STAGE στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας λειτουργούσαν:

ΣΠΙΤΑΚΙ ΡΟΥΝΤΟΛΦ
Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός «Τα Ζουζούνια»: Το ζαχαρόσπιτο των Ζουζουνιών»: Απασχόληση των μικρών παιδιών με Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και παράλληλη δράση: «Ο Άγιος Βασίλης συγκεντρώνει παιχνίδια για να τα μοιράσει στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ
Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Ν. Ορεστιάδας «Φιλόπτωχος Αδελφότης»: Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar. Τα έσοδα θα διατεθούν στις άπορες οικογένειες.
ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΙΚΡΟΥ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗ
Οικοτροφείο «Ψυχασπίς»: «Ζαχαρόσπιτο»: Ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά.
ΝΕΡΑΙΔΟΣΠΙΤΟ
1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας: «Πρώτα μετά-Covid Χριστούγεννα με το 1ο ΕΠΑΛ»: Bazaar με γλυκίσματα, εδέσματα και Χριστουγεννιάτικα στολίδια-διακοσμητικά.
ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣΠΙΤΟ
Κολυμβητικός Όμιλος Ν. Ορεστιάδας «ΝΗΡΕΑΣ»: «Αθλητισμός – Προσφορά -Αλληλεγγύη»: Φιλανθρωπική δράση συγκέντρωσης-προσφοράς προϊόντων μακράς διάρκειας (τρόφιμα, καθαριστικά κλπ.), χρηματικού ποσού ή δορωεπιταγής, για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Ν. Ορεστιάδας «Φιλόπτωχος Αδελφότης.