Σαμοθράκη: Σωτήρια μεταφορά σοβαρά ασθενή υπό φοβερά αντίξοες καιρικές συνθήκες, απ’ το Λιμενικό στην Αλεξανδρούπολη

Σαμοθράκη: Σωτήρια μεταφορά σοβαρά ασθενή υπό φοβερά αντίξοες καιρικές συνθήκες, απ’ το Λιμενικό στην Αλεξανδρούπολη

Με  απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες τα μεσάνυχτα από το ειδικό πλωτό σκάφος 1070 του Λιμενικού Σώματος  της Σαμοθράκης, η μεταφορά ασθενή ηλικίας  55 ετών με σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Αλεξανδρούπολη, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες.

Αρχικά ο ασθενής που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και οι γιατροί με επικεφαλής μάλιστα τον Διευθυντή, έκριναν ότι ήταν επείγουσα η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Υπό τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας αλλά και την  περιοχή, αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Όμως ο καπετάνιος και το πλήρωμα του ειδικού σκάφους του Λιμενικού πραγματοποίησαν παρά τον μεγάλο κίνδυνο και για τους ίδιους αυτή την σωτήρια διακομιδή και έτσι ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος που χθες τα μεσάνυχτα δημοσιοποίησε το περιστατικό, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς κάθε κατεύθυνση:

“Οφείλω να ευχαριστήσω το Κ.Υ Σαμοθράκης, τον Διευθυντή και το προσωπικό για την αντιμετώπιση του σοβαρού περιστατικού. Τα συγχαρητήρια όμως ανήκουν κυρίως στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του σκάφους, που κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες πήραν την απόφαση και πραγματοποίησαν την πολύ δύσκολη διακομιδή, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καθήκον, με κίνδυνο της ζωή τους.

Πολλά μπράβο και τους ευχαριστώ προσωπικά ,είναι οι φύλακες άγγελοι μας να τους δίνει Θεός υγεία και κουράγιο να μας προστατεύουν”.

Όλα αυτά έγιναν στην Σαμοθράκη, την ίδια στιγμή που μια ηλικιωμένη στους Παξούς που υπέστη εγκεφαλικό, έχασε τελικά την ζωή της γιατί το σκάφος του Λιμενικού που υπήρχε στο νησί κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει την διακομιδή της λόγω των πολύ αντίξοων καιρικών συνθηκών και παρ ότι ιδιώτης με τουριστικό σκάφος το ρίσκαρε και την μετέφερε στην Ηγουμενίτσα, η γυναίκα έχασε την ζωή της. Προκαλώντας μάλιστα ποικίλες αντιδράσεις, ακόμα και πολιτικές αντιπαραθέσεις Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*