Ορεστιάδα: Μεγάλη επιτυχία με πολύ κόσμο η εκδήλωση για αγροτικά θέματα παρουσία Υφυπουργού Γ.Στύλιου

Μεγάλη επιτυχία και πολύς κόσμος στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην εκδήλωση για αγροτικά θέματα που διοργάνωσε η   Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στην Ορεστιάδα και ομιλητές ήταν
ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδράκος που λόγω ξαφνικών υποχρεώσεων μίλησε διαδικτυακά και ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας.
Το θέμα ήταν:  «Νέα ΚΑΠ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και τρόπος ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης και ο Εβρίτης Αναπληρωτής Γραμματέας Δημήτρης Χατζίδης. Το πάνελ συμπλήρωνε ο Συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάσης Λουκμακιάς.
Η εκδήλωση διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή μας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα με αρκετές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμα οι  βουλευτές  Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Δελησταμάτης και Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
Ακόμα οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και Διδυμότειχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, καθώς και τα μέλη της ΠΕ της ΝΔ Έμυ Κασιμάτη και Σπύρος Μιχαλόπουλος. Ακόμα, η Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ορεστιάδας Σταυρούλα Γκρορίδου Σταγκοπούλου, ο συντονιστής κτηνοτροφίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων Χρήστος Τσόμπανος, οι επικεφαλής των κλιμακίων Έβρου και Ροδόπης της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων Βασίλης Τουτουτζής και Γιάννης Αμαξόπουλος, ο Γραμματέας της ΜΑΚΙ ,Παναγιώτης Κόλλιας , ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηλείας Κώστας Στολάκης, ο  Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορεστιάδας Χρήστος Γρουνίδης, η γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ορεστιάδας Φρόσω Αυγουστή, αλλά και οι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και μέλη της ΟΝΝΕΔ Ορεστιάδας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ορεστιάδας.
  
Περιοδεία σε παραγωγικές μονάδες του νομού Έβρου
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος ξεκίνησε από το πρωί, μαζί με τον Σύμβουλο του ΥπΑΑΤ και πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νίκο Δούκα, τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Καρασαρίνη και το κλιμάκιο αγροτικών θεμάτων της Ν.Δ και βουλευτές του νομού Έβρου του κυβερνώντος κόμματος, με  συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας Βασίλη Δελησταμάτη.
Aκολούθησε σύσκεψη του κλιμακίου με τους εκπροσώπους των αγροτών και κτηνοτρόφων στις Φέρες, παρουσία του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, των Προέδρων Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή και Κώστα Δουνάκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την τοπική εταιρεία παραγωγής τοπικών προϊόντων ΒΗΡΑ.
Στη συνέχεια έγιναν δύο κλιμάκια και το ένα πραγματοποίησε επίσκεψη στην γνωστή οινοποιεία του Σουφλίου Μπέλλας.
Ο Υφυπουργός κ.Στύλιος επισκέφθηκε την κορυφαία γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ στο Διδυμότειχο, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία της από τον Χρήστο Παπαζαλάκη.
 Στην περιοχή Ορεστιάδας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και το κλιμάκιο της Ν.Δ επισκέφθηκε τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών “Η ΕΝΩΣΗ” και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Λάμπη Κουμπρίδη για όλα τα θέματα.  
Ακολούθησε επίσκεψη και συνάντηση του Γεώργιου Στύλιου στα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και συζήτηση με τον Κοσμήτορα και τους επικεφαλής των δύο Τμημάτων.