sdr

Μαυρίδης: Τώρα και με ψηφιακή εφαρμογή προβάλλονται τα πεζοπορικά μονοπάτια της περιοχής μας

Συνέντευξη τύπου για το ευρωπαϊκό έργο SYNERGIA, το οποίο  υλοποιείται από τον Δήμο Ορεστιάδας με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 παραχώρησε  ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μαυρίδης, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκλήρωση του έργου.

O Δήμος Ορεστιάδας, σε αγαστή συνεργασία τόσο με τους εγχώριους και διασυνοριακούς εταίρους του, όσο και με τη Διαχειριστική Αρχή του INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία, αξιοποίησε την χρηματοδότηση σε τεχνικές και ψηφιακές υποδομές όπως και σε άυλες δράσεις που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του δήμου αλλά και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της ως θεματικό τουριστικό προορισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρίδης έκανε αναφορά στη χάραξη μονοπατιών, στις οδοστρώσεις, στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στο σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών και στις πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη χρηματοδοτική στήριξη του έργου.

Σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αυτός τοποθετήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας και αποτελεί μια σημαντική επένδυση που αξιοποιείται σε τακτικές και έκτακτες δράσεις του Δήμου Ορεστιάδας, τεκμηριώνοντας έτσι την προστιθέμενη αξία αλλά και τη βιωσιμότητά της.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη δωρεάν η ψηφιακή εφαρμογή Orestiada Pathways στο Play Store:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.prismaelectronics.xenagosorestiada και στο App Store:https://apps.apple.com/gr /app/

orestiada-pathways/id1632018366?l=el.

H ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής έχει στόχο την προβολή και παρουσίαση των περιπατητικών διαδρομών πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο εκπρόσωπος του αναδόχου για τις οδοστρώσεις αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις κατά μήκος της δασικής οδού «Εξώβουνο-Μαντένια» στην περιοχή Πετρωτών για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και ως θεματικό προορισμό αναψυχής με ασφαλή πρόσβαση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο Ορεστιάδας στην πολύτιμη συμβολή του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου «Δρυμός» για την υλοποίηση των δράσεων.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε στις άυλες δράσεις επιστημονικού και πολιτιστικού αντικειμένου που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των διασυνοριακών εταίρων, της τοπικής κοινωνίας και του φοιτητικού κοινού.