Δολοφονία Τοπαλούδη: Συνεχίζεται ο δικαστικός «γολγοθάς» – Αναβολή για Σεπτέμβριο του 2023 στον Άρειο Πάγο

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συνεχίζεται ο δικαστικός «γολγοθάς» – Αναβολή για Σεπτέμβριο του 2023 στον Άρειο Πάγο

Αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η συζήτηση στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την «αίτηση αναίρεσης», που έχουν καταθέσει ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενος του για τη δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η αναβολή αυτή τη φορά, προέρχεται από την πλευρά του 24χρονου κατηγορούμενου λόγω κολύματος του συνηγόρου του, ο οποίος συντάχθηκε με την απόφαση του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων νομικής βοήθειας από τα καθήκοντά τους.

Στον Άρειο Πάγο παρόντες ήταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης και Κούλα, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευση και την οργή τους για την αναβολή της συζήτησης.

Συγκεκριμένα ανέφεραν, πως ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη νομική εκπροσώπηση των θυτών, δεν υφίσταται αρωγή ως προς τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες για κάθε δίκη πληρώνουν 6.000 ευρώ για τα παραστατικά, αλλά και επιπλέον ποσά για τα έξοδα μετακίνησής τους προς την πρωτεύουσα.

Επιζητούν, για αυτό το λόγο, από κοινού με ΄άλλες οικογένειες, που βρίσκονται στην ίδια θέση την σύσταση «Ταμείου Αλληλοβοήθειας».

Παράλληλα, τόνισαν το ψυχοφθρόρο της διαδικασίας, λέγοντας «Κάθε φορά βιώνουμε τη δολοφονία του παιδιού μας».

Συνολικά, όπως δήλωσαν, έχουν γίνει 17 δίκες πρωτοδίκως και 7 στο Εφετείο.