Άθλος Ορεστιάδας: Τίμησε τον “Αετό Λήμνου”, την ομάδα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά

Άθλος Ορεστιάδας: Τίμησε τον “Αετό Λήμνου”, την ομάδα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλου Ορεστιάδας, πραγματοποίησε στο περιθώριο του νικηφόρου εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, την φιλοξενούμενη στην πόλη ομάδα του “Αετού Λήμνου”, η οποία δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά.

Η βράβευση έγινε στο πρόσωπο του  Κωνσταντίνου Σινάνη, Προέδρου της γυναικείας ομάδας που βρέθηκε στην πόλη από την Πέμπτη ως φιλοξενούμενη του συλλόγου και του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η 19μελής αντιπροσωπεία από το πανέμορφο νησί της Σαπφούς και του Αλκαίου, ξεναγήθηκε στην πόλη,, γνώρισε από κοντά τον τόπο που μεγαλούργησε ο «αετός του Ελληνικού βόλεϊ», Νίκος Σαμαράς, έδωσε φιλικά με αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου, προπονήθηκε με την ανδρική ομάδα και χειροκρότησε από κοντά τους αθλητές του Ηλία Κρεούζη στην  ιστορική πρώτη εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ για το κορυφαίο πρωτάθλημα του ελληνικού βόλεϊ.

Εξάλλου, πριν από τη έναρξη του αγώνα με την κρητική ομάδα στο νέο κλειστό της Ορεστιάδας «Ν. Σαμαράς», , ο υπεύθυνος των αναπτυξιακών τμημάτων του Άθλου, Γιάννης Καρράς απένειμε στον πρόεδρο του Αετού Λήμνου, κ. Σινάνη τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο της συνεργασίας και ισχυρών δεσμών που, χάρις στον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά, αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο ομάδων και περιοχών.

«Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας, μεγάλη τιμή για τον “Αετό Λήμνου, μεγάλη τιμή για το νησί μας, που εδώ και 3 μέρες φιλοξενούμαστε στην όμορφη πόλη της Ορεστιάδας ως προσκεκλημένοι του Άθλου, του Δήμου και προσωπικά του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη. Τα κορίτσια ζήσανε μία τρομερή εμπειρία, με αποκορύφωμα το  αγώνα» τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του μετά την βράβευσή του ο κ. Σινάνης.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο πως προέκυψε αυτός ο δεσμός της ομάδας του νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου με την πόλη της Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αετού Λήμνου τόνισε: «Ο Νίκος Σαμαράς, εν ζωή ανέδειξε το βόλεϊ εδώ στην Ορεστιάδα και όλη η πόλη ζει σε ρυθμούς βόλεϊ. Δυστυχώς όμως με το θάνατό του, για εμάς ανέδειξε και το βόλεϊ στη Λήμνο! Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που ήρθε αυτός ο άνθρωπος και μπόρεσε και έστησε στο νησί αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2011 και εμείς το συνεχίζουμε… Είναι τιμή μας!

Είναι αυτονόητο πλέον πως ο Αετός Λήμνου με την Ορεστιάδα έχουνε ένα ξεχωριστό δέσιμο και από την πρώτη στιγμή είπαμε, ότι το πρώτο μας ταξίδι έπρεπε να είναι εδώ, εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής και να συνεργαστούμε με την ομάδα του Άθλου και ευχαριστούμε την ομάδα, που μας βοηθάει σε αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρούμε.

Όλο το τριήμερο τα κορίτσια, ηλικίας κορασίδων και παγκορασίδων, ζήσανε μεγάλες στιγμές! Το να κάνουν κοινή προπόνηση με τους παίκτες του Άθλου, με τους Κάιο Ντε Πρα, Αλγκούλ, Ριζόπουλο, Κασαμπαλή κ.α, είναι μεγάλη τιμή και μπορέσανε να καταλάβουν έτσι το μέγεθος του εγχειρήματος που κάναμε. Σήμερα (σ.σ χθες) τα κορίτσια ζούσανε όλη τη μέρα για το σημερινό αγώνα και πιστεύω πως θα διδαχθούν και θα «κλέψουν» όσα μπορούνε , έστω και σε αυτή την ηλικία…» υπογράμμισε ο κ.Σινανής, που έκλεισε με ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την  φιλοξενία της ομάδας του:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Άθλου Ορεστιάδας, κύριο Τσολακίδη,  τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, όλη την πόλη της Ορεστιάδας που φυσικά την προσκαλούμε όλο το καλοκαίρι στο νησί μας. Μακάρι να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε αυτή την υπέροχη φιλοξενία».

Στο τέλος του αγώνα μάλιστα η διοίκηση του Άθλου έδωσε ως αναμνηστικό δώρο στην ομάδα μία φανέλα με το «Νο 9» (σ.σ Νο που έφερε ο Ν. Σαμαράς) με τις υπογραφές όλων των αθλητών, ενώ στη νησιώτικη αποστολή προσφέρθηκαν και εκλεκτά κρασιά, σε μία ευγενική χειρονομία της οινοποιίας “ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ” και της περίφημης «μπάντας με τα τύμπανα» της ομάδας μας.

Γιώργος Τσολακίδης: «Με τον Αετό Λήμνου μας συνδέει το όραμα του “Αετού” και η αγάπη για το βόλεϊ»

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΑΑ Άθλου Ορεστιάδας, Γιώργος Τσολακίδης δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του για την παρουσία της ομάδας της Λήμνου στην πόλη μας: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε από την Πέμπτη στην πόλη μας την ομάδα του «Αετού Λήμνου. Η παρουσία μιας νησιώτικής ομάδας, που φέρει το «προσωνύμιο» του Νίκου Σαμαρά στο ομώνυμο κλειστό της πόλης μας, αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για τον Άθλο και έχει σκορπίσει συγκίνηση, καθώς το όραμα του «Αετού» και η αγάπη μας για το βόλεϊ, καθοδηγεί και συνδέει τις δύο ομάδες.
Δώσαμε κάποια φιλικά με τα αναπτυξιακά τμήματα του Άθλου, ενώ χθες τα κορίτσια από τη Λήμνο, έκαναν επιπλέον και μισή ώρα προπόνηση με την ανδρική ομάδα.

Το να βλέπεις τον Κασαμπαλή και τον Βελούδη, να «δουλεύουν» με την πασαδόρο και το λίμπερο της ομάδας της Λήμνου, “υπό το βλέμμα του Αετού” και το γήπεδο μας να «σφύζει» από νιάτα και ενθουσιασμό, είναι σίγουρα μία στιγμή πολύ όμορφη για το άθλημα. Την Κυριακή μάλιστα, η ομάδα της Λήμνου, όπως και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων της Ορεστιάδας, θα βρεθούν δίπλα μας στο κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ και ελπίζω ότι πέρα από το θέαμα υψηλού επιπέδου θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία ακόμη σημαντική νίκη του Άθλου» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου μας.

Τιμητικές βραβεύσεις του Άθλου και στους  Ορεστιαδίτες Γ. Παπάζογλου (διεθνής παλαίμαχος άσος), Νίκο  Αντωνιάδη (β’ προπονητής ΟΦΗ)

Η διοίκηση του ΤΑΑ  Άθλος Ορεστιάδας πριν την έναρξη του αγώνα της 7ης αγωνιστικής της Volleyleague στο κλειστό της πόλης μας “Ν. Σαμαράς” με τον ΟΦΗ,  απένειμε και τιμητικές βραβεύσεις στους Ορεστιαδίτες Γ. Παπάζογλου (διεθνής παλαίμαχος άσος), Νίκου Αντωνιάδη (β’ προπονητής ΟΦΗ)

 

Την ανάγκη να «αγκαλιάσει» ο κόσμος της Ορεστιάδας περισσότερο την προσπάθεια της διοίκησης των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου του Άθλου και να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα της πόλης και του Έβρου, καθώς δεν νοείται να μην υπάρχει ομάδα από τον νομό στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, επεσήμανε σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του νικηφόρου αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Γιώργος Παπάζογλου.

Ο Ορεστιαδίτης πρώην διεθνής παλαίμαχος άσος, μαζί με τον συντοπίτη μας και νυν β’ προπονητή  του ΟΦΗ, Νίκο Αντωνιάδη τιμήθηκαν από τη διοίκηση του Άθλου για την προσφορά τους στο άθλημα και στην πόλη.

Την βράβευση στον κ. Αντωνιάδη πραγματοποίησε η αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας, Ευστράτιος Κυλούδης, ενώ τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Παπάζογλου παρέδωσε το μέλος του ΤΑΑ, Νίκος Ουζουνίδης.

Αμέσως μετά την βράβευσή του ο Γιώργος Παπάζογλου δήλωσε συγκινημένος τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Άθλο Ορεστιάδας για την τιμή που μου έκαναν. Ξεκίνησα πριν από πολλά χρόνια από αυτήν την πόλη και ήταν μεγάλη τιμή για μένα σήμερα. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια αρχικά στη διοίκηση του Άθλου και σε όλο αυτόν τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Είχα βρεθεί και πριν δυο εβδομάδες εδώ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό  και αυτό το ρίγος συγκίνησης που έζησα είχα πάρα πολλά χρόνια να το ζήσω! Από τότε που είχα ξεκινήσει να παίζω εγώ πριν από 20 χρόνια, στο παλιό γήπεδο! Ελπίζω και εύχομαι ο κόσμος να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα, πρέπει να υπάρχει ομάδα από τον Έβρο στην κορυφαία κατηγορία, εύχομαι σύντομα και ο Εθνικός να ακολουθήσει. Δεν γίνεται, δε νοείται να μην υπάρχει ομάδα του Έβρου στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Τα παιδιά του Έβρου αγαπάνε πάρα πολύ το βόλεϊ. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στηρίξουνε αυτή την προσπάθεια και αυτές τις ομάδες.  Για αυτό και πρέπει όλοι να δώσουμε πολύ μεγάλο βάρος και εμείς που είμαστε δίπλα στον αθλητισμό, ο κόσμος  και οι διοικήσεις να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Την Κυριακή που μας έρχεται θα παίξουν τελικό για το πρωτάθλημα ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο Α.Ο Ορεστιάδας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Νομίζω πως υπάρχουν πολλά ταλέντα εκεί… Και ο Άθλος έχει πολλά ταλέντα και οι Σέρρες και η Κομοτηνή, όπως έχω ακούσει, οπότε πρέπει να προσεχθούν αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να στηρίξουν αυτές τις ομάδες» τόνισε ο 49χρονος πρώην διεθνής κεντρικός, που σε 25χρόνια καριέρας πρωταθλητισμού στα γήπεδα, δεν δέχθηκε ποτέ κίτρινη κάρτα!