Διδυμότειχο: Αθωώθηκαν για τον Βιολογικό οι Πατσουρίδης, Χατζηγιάννογλου – Καταδίκη Σκίνδρη στις αγωγές Πατσουρίδη

Διδυμότειχο: Αθωώθηκαν για τον Βιολογικό οι Πατσουρίδης, Χατζηγιάννογλου – Καταδίκη Σκίνδρη στις αγωγές Πατσουρίδη

Αθώοι κρίθηκαν  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης και Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Παρασκευάς  αντίστοιχα, για την υπόθεση του Βιολογικού Καθαρισμού.

Η κατηγορία σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος του Διευθυντή της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, Παναγιώτη Γουρίδη, αφορούσε την «υποβάθμιση περιβάλλοντος δια παραλείψεως και άσκηση δραστηριότητας χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας κατ’ εξακολούθηση, για το διάστημα από 3/4/19 έως 29/9/20».  Η δίωξη αρχικά και η παραπομπή τους σε δίκη έγινε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο υποψήφιος δήμαρχος το 2019 και νυν δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Σκίνδρης.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας κατά την εξέταση της υπόθεσης δέχθηκε ότι υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα για το βιολογικό Διδυμοτείχου από το 2018 λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και τόσο ο πρώην δήμαρχος κ.Πατσουρίδης όσο και ο νυν κ.Χατζηγιάννογλου, αλλά και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΔ κ.Γουρίδης, έχουν προβεί σε μία σειρά από ενέργειες αρχής  προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Συνήγοροι υπεράσπισης του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου ήταν η Σμαρώ Πιστίκη και του Παρασκευά Πατσουρίδη ο Γιώργος Βαρελόπουλος.

Καταδίκη Σκίνδρη στις αγωγές Πατσουρίδη

Στο περιθώριο της δίκης αυτής την περασμένη Τρίτη, ο κ.Βαρελόπουλος που είναι συνήγορος του κ.Πατσουρίδη, γνωστοποίησε ότι εκδόθηκαν δύο αποφάσεις  στα πολιτικά δικαστήρια όπου εξετάστηκαν αγωγές του πρώην δημάρχου Διδυμοτείχου κατά του Θόδωρου Σκίνδρη για δημοσιεύματα εναντίον του  στο facebook.

Με αυτές καταδικάστηκε ο νυν δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου να καταβάλλει χρηματικές αποζημιώσεις (όχι τα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά που απαιτούσε πάντως στις αγωγές του) για εκφράσεις που απευθύνει σε βάρος του  Παρασκευά Πατσουρίδη προεκλογικά το 2019 αλλά και στη συνέχεια, καθώς και τα δικαστικά έξοδα των δύο συγκεκριμένων υποθέσεων όπου ήταν κατηγορούμενος

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*