Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά σε Μονάδες, Φυλάκια και στο Δέλτα Έβρου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά σε Μονάδες, Φυλάκια και στο Δέλτα Έβρου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), στη Θράκη.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες των Σχηματισμών και των Μονάδων και αντήλλαξε ευχές με τα στελέχη, τους οπλίτες θητείας, τους πολιτικούς υπαλλήλους και τους εθνοφύλακες, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, ο χώρος εκπαίδευσης ποτάμιων επιχειρήσεων στην περιοχή Νεραϊδότοπος Έβρου της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε εκπαιδευτική πλεύση και επισκέφθηκε καλύβες στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, οι οποίες ως «προκεχωρημένα φυλάκια» επιτελούν εθνικό έργο στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόρια περιοχή.

Επίσης, παρακολούθησε επίδειξη των παραληφθέντων πρόσφατα Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 και ενημερώθηκε για τη χρησιμοποίησή τους στο μεγάλο εύρος αποστολών αναγνώρισης και επιτήρησης της περιοχής και των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, ενισχύοντας παράλληλα την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Τέλος, συναντήθηκε με στελέχη μεικτού κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), που συμμετείχαν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

 

Ακολούθως, μετέβη διαδοχικά στην έδρα του 1ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Σάντα Ροδόπης και στα Στρατηγεία των 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη και τους Δημάρχους Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, Μαρώνειας Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου.

Επίσης, συμμετείχε:

Σε γεύμα εργασίας με τους Διοικητές των XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου, 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Παναγιώτη Λιόντο και τον Υποδιοικητή της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχη Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Σε δείπνο εργασίας με τον Υποδιοικητή του Δ΄ ΣΣ Υποστράτηγο Γεώργιο Τριάντη, τον Επιτελάρχη του Δ΄ ΣΣ Ταξίαρχο Δημήτριο Αραμπατζή, τους Διοικητές της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλειάδη, της IV Ταξιαρχίας Υποστήριξης Ταξίαρχο Νικόλαο Τυροπάνη, της Διοίκησης Πυροβολικού του Δ΄ ΣΣ Ταξίαρχο Απόστολο Τσουλουβή και της Διοίκησης Διαβιβάσεων του Δ΄ ΣΣ Ταξίαρχο Μιχαήλ Μπουτσικούδη, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EUOHQ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος. Παρόντες ήταν κατά περίπτωση οι τοπικοί Διοικητές Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Ιωάννη Παπουτσάκη, της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Σαλίβερο και της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γεώργιο Βάσιο, στην Αλεξανδρούπολη.