Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινάει το έργο κατασκευής της νέας γέφυρας  Κοσμίου Κομοτηνής

Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινάει το έργο κατασκευής της νέας γέφυρας  Κοσμίου Κομοτηνής

-Η ίδια σύμβαση προβλέπει και  την αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι την είσοδο του οικισμού

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ κ. Σπύρο Γαλόπουλο η σύμβαση του έργου για την κατασκευή της νέας γέφυρας του οικισμού Κοσμίου.

Η ίδια σύμβαση προβλέπει και  την αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι την είσοδο του οικισμού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν με απόφαση του κ. Μέτιου το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μέτρα και πλάτος 16,75 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.

Θα κατασκευαστεί στη θέση της υπάρχουσας γέφυρας, στο ύψος του ποταμού Τρελοχείμαρρου στη βόρεια είσοδο του οικισμού, η οποία θα κατεδαφιστεί καθώς είναι παλαιά και εμφανίζει σημάδια καταπόνησης.

Παράλληλα με την κατασκευή της νέας γέφυρας, το έργο προβλέπει και τη βελτίωση του επαρχιακού δρόμου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι τη βόρεια είσοδο του Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2 μέτρων.

Για το διάστημα κατά το οποίο θα κατασκευάζεται η νέα γέφυρα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω ιρλανδικής διάβασης η οποία βρίσκεται σε απόσταση 550 μέτρων ανατολικά της υπάρχουσας γέφυρας.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθλητισμού κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης.