Θεοδωρικάκος: Προχωράει η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αρχικά κατά ά35 χλμ, ως τον Φεβρουάριο

Θεοδωρικάκος: Προχωράει η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αρχικά κατά ά35 χλμ, ως τον Φεβρουάριο

Προχωράει η υλοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης για επέκταση του φράχτη αποτροπής στον Έβρο σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, σε πρώτη φάση κατά 35 χιλιόμετρα, με τις διαδικασίες ανάθεσης να ολοκληρώνονται ως τον Φεβρουάριο του 2023.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στη βουλή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του κρατικού προϋπολογισμού του 2023. Επεσήμανε επίσης ότι  κατά μήκος των συνόρων του Έβρου θα προστεθούν οι 250 Συνοριοφύλακες προ έχουν προσληφθεί και ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, αν και όπως ήδη αποκάλυψε το Evros-news.gr, περίπου 70 προβλέπεται να απασχοληθούν δυστυχώς στα ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας για τους λαθρομετανάστες.

«Δύο είναι οι προτεραιότητές μας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το 2023: η διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας μας από την απειλή των παράνομων μεταναστών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μόνο το 2022 αποτράπηκε η είσοδος σε 250.000 λαθρομετανάστες

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στο Σχέδιο «Ακρίτας», επισημαίνοντας ότι «μόνο το 2022 έχει αποτραπεί η είσοδος σε 250 χιλιάδες παράνομους μετανάστες ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.200 διακινητές».

«Επεκτείνουμε τον φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο, αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και προσθέτουμε ακόμη 250 νέους συνοριοφύλακες τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι διαδικασίες για την επέκτασή του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και όπως αποφασίστηκε τα πρώτα 35 χλμ. θα γίνουν με εθνικούς πόρους με τη μέθοδο της πρόσκλησης των μεγάλων εταιρειών. Στόχος μας είναι η όλη διαδικασία ανάθεσης να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες κιόλας αναμένεται το πλήρες σχέδιο, αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του που θα παρουσιάσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*