Λαμπάκης απ’ τα… παλιά: Προσωπική επίθεση στην Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας: “Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μαζέψου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπάκης απ’ τα… παλιά: Προσωπική επίθεση στην Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας: “Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μαζέψου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άγρια προσωπική επίθεση που έκανε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης στην Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αλεξανδρούπολης Παρασκευή Καρκάνη, σημάδεψε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2023 που ήταν προγραμματισμένο να εγκριθεί, τελικά αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά από ψηφοφορία που έγινε και  για μια ψήφο διαφορά επικράτησε η συγκεκριμένη άποψη της αντιπολίτευσης, αν και η “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισε να προχωρήσει η συζήτηση και να μην συνεχιστούν οι άγονες και συνεχείς αντιπαραθέσεις. Όλοι πάντως είδαν έναν Λαμπάκη απ’ τα… παλιά, έντονα επιθετικό και ειρωνικό και μάλιστα αυτή την φορά όχι στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την δημοτική του αρχή, αλλά σε ένα υπαλληλικό στέλεχος του δήμου, τη νέα Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Παρασκευή Καρκάνη, που πήρε πριν λίγο καιρό την θέση του Διονύση Μαστορόπουλου.

Αν και πριν ένα μήνα ο κ.Λαμπάκης στην εκδήλωση του κόμματος του εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, ήρεμο, συγκαταβατικό που έκανε εντύπωση και μάλιστα δήλωσε ο ίδιος ότι άλλαξε, χθες εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός. Με έντονη επίθεση στην συγκεκριμένη υπάλληλο, την οποία κατηγόρησε ότι “εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία της δημοτικής αρχής”, ενώ χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως “μαζέψου”, “σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι”. Είχε προηγηθεί παρόμοια επίθεση στην κ.Καρκάνη, όπως κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Δέλκος, στο γραφείο της επειδή δεν είχε ετοιμάσει την Εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας που είναι απαραίτητη.

 

Η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού ακούγοντας τον πρώην δήμαρχο και τον ρώτησε:

-Καρκάνη: Κύριε Λαμπάκη μου είπατε ότι ήμουν σε διατεταγμένη εντολή;

-Λαμπάκης: Είπα ότι είσαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το λέω και τώρα. Να γραφτεί στα πρακτικά και κάντε μου μήνυση

-Καρκάνη: Έπρεπε να ντρέπεστε. Ειδικά εσείς σαν δήμαρχος. Κύριε Λαμπάκη είναι εδώ τρεις δήμαρχοι. Ο κύριος Αρβανιτίδης που τον υπηρέτησα, εσείς και ο καινούργιος. Ντροπή σας να μου λέτε ότι δεν υπηρέτησα σωστά την υπηρεσία μου 25 χρόνια.

-Λαμπάκης: Σε ξέρω πάρα πολύ καλά. Μαζέψου. Συγχαρητήρια για την προαγωγή σας.

Παρενέβη τότε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Δέλκος και επεσήμανε: “Αυτό είναι το πρόβλημα κύριε Λαμπάκη, Η φράση που είπατε σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Αυτή η λογική”.

-Λαμπάκης: Δεν θα μου πείτε πως θα μιλάω με τον υπηρεσιακό παράγοντα τον οποίο  χρησιμοποιείτε εσείς; Εσείς τον χρησιμοποιείτε.

Δέλκος: Κύριε Λαμπάκη τι λέτε; Ακούτε τι λέτε;

Ιντζεπελίδου: Εσείς δεν νοιώθετε άσχημα με αυτές τις προσβλητικές εκφράσεις; Τι θα πει μαζέψου  στην Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, επειδή είσαστε 9 χρόνια δήμαρχος;

Καρκάνη: Είμαι υπάλληλος και υπηρέτησα 25 χρόνια όλες τις δημαρχίες. Και εσάς κύριε Λαμπάκη. Συγνώμη με προσβάλετε

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ 

Ο πρώην δήμαρχος κ.Λαμπάκης έγινε… μπαρούτι, επειδή κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 ως επικεφαλής της παράταξης του, μαζί με την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ Παύλο Μιχαηλίδη. Αυτό όμως η δημοτική αρχή Ζαμπούκη επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί, επειδή δεν συνοδεύεται από την Εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κατηγόρησε τότε την Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Καρκάνη ότι είχε από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εναλλακτική πρόταση Τεχνικού Προγράμματος αφού της κοινοποιήθηκε, δεν ετοίμασε την Εισήγηση της. Χθες στις 1.15 το μεσημέρι πήγε στο γραφείο της και έκανε έγγραφη αίτηση ζητώντας να συντάξει την Εισήγηση της και να είναι αυτή έτοιμη το απόγευμα που θα γινόταν η συνεδρίαση.

Όπως επεσήμανε όμως τόσο ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Δέλκος όσο και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής και ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν μια ώρα πριν λήξει το ωράριο της Διευθύντριας Τεχνικής Υπηρεσίας να εξετάσει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 25 σελίδων και να συντάξει την Εισήγηση της για την πρόταση της αντιπολίτευσης.

Τελικά επιλέχθηκε να γίνει ψηφοφορία αν θα συνεχιστεί η συζήτηση με το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, αφού η αντιπολίτευση επέμενε δια του κ.Λαμπάκη να συζητηθεί και η εναλλακτική της πρόταση, αλλιώς να δοθεί αναβολή. Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης αλλά και η Αντιδήμαρχος Ελένη Ιντζεπελίδου επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση και έγκριση του Τεχνικού προγράμματος, επειδή θα πρέπει να γίνει η ψήφιση του Προϋπολογισμού μέχρι τα τέλη του 2022. Στην ψηφοφορία με μια ψήφο διαφορά επικράτησε η άποψη της αντιπολίτευσης και έτσι αναβλήθηκε η συζήτηση και φυσικά η έγκριση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*