Σαμοθράκη: Επιχείρηση μεταφοράς 48χρονης με εγκεφαλικό στην Αλεξανδρούπολη απ’ το Λιμενικό, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες

Σαμοθράκη: Επιχείρηση μεταφοράς 48χρονης με εγκεφαλικό στην Αλεξανδρούπολη απ’ το Λιμενικό, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες

Άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς ασθενούς σε σοβαρή κατάσταση και συγκεκριμένα μιας 48χρονης γυναίκας με εγκεφαλικό από την Σαμοθράκη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε απόψε το Λιμενικό του νησιού με το ειδικό πλωτό σκάφος-ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό με ανάρτηση του ο ίδιος ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, η 48χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αντιμετωπίσθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο λιμάνι ης Καμαριώτισσας  και στο ειδικό πλωτό σκάφος-ασθενοφόρο που έχει αποκτήσει εδώ και λίγο καιρό το νησί. Από εκεί μεταφέρθηκε, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και χάρη στην αυταπάρνηση των λιμενικών στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο κ.Γαλατούμος συγκεκριμένα έγραψε:

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εγκεφαλικού σε γυναίκα 48 ετών, που ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος, αφού αντιμετωπίσθηκε με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τούς γιατρούς και το προσωπικό του ΚΥ Σαμοθράκης( τους οποίους συγχαίρω) , μεταφέρεται κάτω υπό αντίξοες συνθήκες με το πλωτό σκάφος (ασθενοφόρο ),του ΛΣ .

Συγχαίρω τον καπετάνιο και το πλήρωμα και όλη την διοίκηση του λιμενικού σώματος για ακόμη μια φορά!! Απόλυτος επαγγελματισμός από όλους σας!! Σάς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια”.

Να θυμίσουμε ότι πριν από πέντε ημέρες ένας 55χρονος από το νησί αντιμετώπισε πάλι σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες στο Θρακικό Πέλαγος, το Λιμενικό με αυτοθυσία και το πλωτό ασθενοφόρο τον μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη. Όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή στους Παξούς πριν λίγο καιρό μια γυναίκα που υπέστη εγκεφαλικό έχασε τελικά την ζωή της, γιατί κρίθηκε από τους αρμόδιους εκεί ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ηγουμενίτσα με το ειδiκό σκάφος που υπήρχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ -Σαμοθράκη: Σωτήρια μεταφορά σοβαρά ασθενή υπό φοβερά αντίξοες καιρικές συνθήκες, απ’ το Λιμενικό στην Αλεξανδρούπολη