Θράκη: Marder εν δράσει – Εντυπωσιακές βολές από τα νεοαποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΒΙΝΤΕΟ)

Θράκη: Marder εν δράσει – Εντυπωσιακές βολές από τα νεοαποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων των νεοαποκτηθέντων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (TOMA)Marder 1A3, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Ξάνθης βολές των οπλικών συστημάτων του οχήματος.

Επιπρόσθετα, πέραν των βολών και με σκοπό την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΤΟΜΑ Marder, πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις :

  • Τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης των οχημάτων.
  • Μηχανοδήγησης.
  • Χειρισμού των οπλικών συστημάτων που φέρει το όχημα.

Δείτε το βίντεο  που δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

Τις ασκήσεις παρακολούθησε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη σε σχηματισμούς και μονάδες της ζώνης ευθύνης  του Δ’ Σώματος Στρατού.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης όπου, αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΧΧV Τεθωρακισμενης ταξιαρχίας επί των διεθνών δραστηριοτήτων της, παρακολούθησε άσκηση μικρής κλίμακας με βολές αρμάτων Leopard 2HEL και του νεοπαραληφθέντος τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (TOMA) Marder 1A3, αξιολογώντας στην πράξη τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης στο νέο ΤΟΜΑ.

Μέχρι στιγμής, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραλάβει 10 Marder, ενώ άλλα τέσσερα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα πριν το τέλος του έτους, ως αντάλλαγμα της παράδοσης BMP-1 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέχρι τα μέσα του 2023, ο ελληνικός στρατός θα έχει στην υπηρεσία του 40 ΤΟΜΑ που θα εξοπλίσουν τις Μονάδες του Έβρου.