Ορεστιάδα: Τους συνέλαβαν στον κάμπο Χειμωνίου, μόλις είχαν φέρει λαθρομετανάστες με βάρκα

Ορεστιάδα: Τους συνέλαβαν στον κάμπο Χειμωνίου, μόλις είχαν φέρει λαθρομετανάστες με βάρκα

Συνελήφθησαν προχθές (15-12-2022) σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ξάνθης, τρεις (3)  αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης στην παρέβρια περιοχή Χειμωνίου Έβρου, αστυνομικοί του διπλανού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν  δύο αλλοδαπούς, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) λαθρομετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Εγνατία Οδό Ξάνθης –  Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Ξάνθης.