Ορεστιάδα: «Σαπίζει» 20 χρόνια η οικοτουριστική μονάδα στις Καστανιές – Αδιαφορεί η ΕΤΑΔ όπου και ανήκει

Ορεστιάδα: «Σαπίζει» 20 χρόνια η οικοτουριστική μονάδα στις Καστανιές – Αδιαφορεί η ΕΤΑΔ όπου και ανήκει

«Σαπίζει» όλο και περισσότερο και συνεχίζει να παραμένει  χωρίς την παραμικρή εξέλιξη, η υπόθεση της παρόχθιας οικοτουριστικής μονάδας στις Καστανιές Ορεστιάδας, η οποία έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια, χωρίς να λειτουργήσει ποτέ.

Η συγκεκριμένη έκταση αλλά και τα ξύλινα σπίτια που κατασκευάστηκαν και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), που διαχρονικά αδιαφορεί για την καταστροφή ενός περιουσιακού της στοιχείου. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και προσπάθειες  της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη, δεν έχει γίνει το παραμικρό, ενώ την ίδια ώρα, παραμένει αποκλεισμένη η έκταση 80 στρεμμάτων του παρόχθιου δάσους, στην οποία είχαν τοποθετηθεί οι ξύλινοι οικίσκοι.

Το θέμα επανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, όπως είχε κάνει πάλι το 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ζαλουφλής. Αυτό έγινε με αφορμή τις αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αλλά και την πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμών εκμίσθωσης τριών αγροτεμαχίων στην περιοχή του Έβρου από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει και οι εγκαταλελειμμένη οικοτουριστική μονάδα.

«Δυστυχώς, άλλαξε μόνον ο πρόεδρος, δεν άλλαξε ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος, που ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις, και η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος του έτους, ωστόσο σκέφτονται να του δώσουν παράταση για έναν ακόμη χρόνο…», απάντησε για το θέμα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Ο ίδιος και σε προηγούμενες αναφορές του στο θέμα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, σε όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει να δοθεί βιώσιμη λύση στην αξιοποίηση της μονάδας. Σημείωσε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη μέσα στο 2023, εφόσον η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να εξετάσει και να αξιολογήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΔ, κρίνει ότι μπορεί να προχωρήσει κάτι.

«Ευελπιστώ, μετά το πόρισμα αυτής της εταιρείας, να ανοίξει από την αρχή μια κουβέντα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου…», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας