Έρχεται στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος και για την κατάργηση Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

Έρχεται στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος και για την κατάργηση Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

Επίσκεψη στο νομό Έβρου θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και προφανώς θα του τεθούν δια ζώσης οι έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση κατάργησης των Κέντρρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.

Ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum και την εκπομπή του πρώην Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού, έκανε γνωστό ότι θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας ο κ.Παναγιωτόπουλος. Προφανώς για να ανταλλάξει τις καθιερωμένες ευχές λόγω των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ως είθισται, κάθε χρόνο  τέτοια εποχή.

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία οι δήμαρχοι του Έβρου να του θέσουν και δια ζώσης τις διαμαρτυρίες τους για την απόφαση να καταργηθούν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Ο κ.Δερμεντζόπουλος επεσήμανε ότι έχει θέσει και ο ίδιος προσωπικά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας το συγκεκριμένο ζήτημα, στηρίζει την πρωτοβουλία των τεσσάρων δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου που έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας και τόνισε ότι ζήτησε και αυτός να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό Κέντρο Κατάταξης και Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο νομό Έβρου.

Επίσης υπενθύμισε πως οι στρατιώτες υπηρετούν 9 μήνες στο νομό Έβρου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων ΕΠΟΠ που προσλαμβάνονται τμηματικά, τοποθετούνται και υπηρετούν στο νομό μας.