Εθελοντής πυροσβέστης ο συντοπίτης μας παλαίμαχος διεθνής άσσος Ντέμης Νικολαΐδης – Εκπαιδεύεται ήδη εντατικά

Εθελοντής πυροσβέστης ο συντοπίτης μας παλαίμαχος διεθνής άσσος Ντέμης Νικολαΐδης – Εκπαιδεύεται ήδη εντατικά

Εθελοντής Πυροσβέστης αποφάσισε να γίνει ο συντοπίτης μας παλαίμαχος διεθνής άσσος και πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης ΝΙκολαίδης.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο sdna.gr η Αργυρώ Γιαννουδάκη, ο καταγόμενος από την Αλεξανδρούπολη πρώην επιθετικός τη ΑΕΚ και της εθνικής Ελλάδος, που κάποτε… άναβε φωτιές στα γήπεδα με τις ενέργειες και τα γκολ του, τώρα θέλει να μάθει πως θα σβήνει τις κανονικές φωτιές. Γι αυτό και   ακολουθεί εκπαίδευση προκειμένου να γίνει εθελοντής πυροσβέστης. Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου έκανε 8ωρη βραδινή υπηρεσία στο πλαίσιο της βασικής εκπαίδευσης, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ο οποίος στεγάζεται εντός του συμπλέγματος εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Βασική εκπαίδευση (η οποία αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος) των υποψηφίων εθελοντών πυροσβεστών γίνεται υπό την ευθύνη και εποπτεία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Έχει διάρκεια 120 ώρες και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατά τόπους Επαγγελματικών ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσίων ως παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η εκπαιδευτική περίοδος ξεκινάει κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και λήγει το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Μέσα σε αυτή την περίοδο διαμοιράζονται οι 120 ώρες ύστερα από συνεννόηση των εκπαιδευτών με τους εκπαιδευόμενους.

Η Θεωρητική Εκπαίδευση περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

-Πυροσβεστική Τέχνη – Κανονισμός Ασκήσεων

-Δασικές Πυρκαγιές

-Κανόνες Επικοινωνίας

-Πρώτες Βοήθειες

Η Πρακτική Εκπαίδευση περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα:

-Ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός

-Αναπνευστικές συσκευές

-Στολές προστασίας

-Πυροσβεστικά οχήματα

-Φορητές αντλίες

-Εγκαταστάσεις ύδατος – Εγκαταστάσεις προσβολής

-Κλίμακες, Κάλοι διάσωσης

-Βοηθητικά πυροσβεστικά εργαλεία

-Συσκευές κοπής

-Φορητοί πυροσβεστήρες – μόνιμα πυροσβεστικά συστήματα

-Διασωστικά οχήματα, εργαλεία και μέσα

-Ασύρματες επικοινωνίες

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες υποβάλλονται σε γραπτή και πρακτική εξέταση η οποία πραγματοποιείται σε ένα από τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου. Η αξιολόγηση της θεωρητικής εκπαίδευσης πραγματοποιείται με το σύστημα της γραπτής εξέτασης μέσω ερωτηματολογίου 40 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που καλύπτει όλη τη διδαχθείσα ύλη, διάρκειας 60 λεπτών.

Οι υποχρεώσεις των εθελοντών πυροσβεστών μεταξύ άλλων είναι να υπηρετούν στις Επαγγελματικές και τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να επεμβαίνουν μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες, σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισμούς και γενικά στην αποστολή και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αποτελούν τμήμα της οργανικής – μάχιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, το σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.