“Άγιος Ιωάννης Βατάτζης: Ο Πατέρας των Ελλήνων” – Το βιβλίο για τον Αυτοκράτορα απ’ το Διδυμότειχο

“Άγιος Ιωάννης Βατάτζης: Ο Πατέρας των Ελλήνων” – Το βιβλίο για τον Αυτοκράτορα απ’ το Διδυμότειχο

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Αυτοκράτορα από το Διδυμότειχο τον Άγιο Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατάτζη, που έγραψε ο Κώστας Παπαδόπουλος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως.

Ένα βιβλίο για την άμυνα ή την επίθεση, τη διπλωματία ή τη μεγαλοφυία του Αγίου Ιωάννου Γ’ Δούκα Βατάτζη αλλά κυρίως για την αγιότητα και τη μακαρία μανία του να φέρει πίσω την Κωνσταντινούπολη στην αγκαλιά του Ελληνισμού μετά τις δραματικές μέρες του 1204.

Τόσο πολύ τον αγάπησαν που τον είπαν «Ο Πατέρας των Ελλήνων».

Τόσο πολύ συναρπάζει ως σήμερα που τον είπαν «Μαρμαρωμένο Βασιλιά».

Πρόκειται για την ελεύθερη απόδοση του βίου του θρυλικού Ιωάννη και Πατρός των Ελλήνων μέσα από τη χιλιόχρονη παράδοση της αθάνατης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των σπουδαίων Αυτοκρατόρων της.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού ο συγγραφέας Κώστας Γ. Παναγόπουλος μας παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την μορφή του Αγίου Αυτοκράτορα Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη του Ελεήμωνος.

Η καλαίσθητη αυτή έκδοση, που περιλαμβάνει και ένα έγχρωμο παράρτημα, μας προσφέρει ένα ταξίδι στους χρόνους του σημαντικού αυτού αυτοκράτορα σκιαγραφώντας τη μορφή του με γραφή που ρέει και μεταδίδει έναν γνήσιο ενθουσιασμό για εκείνον, που η παράδοση ονομάζει Μαρμαρωμένο Βασιλιά.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως (2022)