ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο δήμαρχος “σφίγγα”, οι… βιβλιόφιλοι υποκριτές “υποψήφιοι” και τα ΜΠΕΡΔέματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο δήμαρχος “σφίγγα”, οι… βιβλιόφιλοι υποκριτές “υποψήφιοι” και τα ΜΠΕΡΔέματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Αρχικά ξεκινώντας να ζητήσω συγνώμη, γιατί το σημερινό ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ κάποια στιγμή και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του, “ανέβηκε” κατά λάθος  και από μπέρδεμα στον αέρα του Evros-news.gr.

Ευχαριστώ πολύ τον καλό φίλο που έστω και αν ήταν περασμένη η ώρα, με ενημέρωσε και έτσι το διορθώσαμε και “κατέβηκε” μέχρι να τελειώσει η σύνταξη του και να μπορείτε σήμερα να το διαβάζετε. Ας μπούμε λοιπόν σε όσα θα μας απασχολήσουν σήμερα, μετά από αρκετό καιρό που είχαμε να τα πούμε.

Τι μαθαίνει λοιπόν κανείς, έστω και με καθυστέρηση. Yπάρχει και δήμαρχος που αποτελεί κλασικό παράδειγμα αυτού που λέμε για έναν άνθρωπο ότι είναι “σφίγγα”. Δεν ανοίγει δηλαδή το στόμα του να μιλήσει με τίποτα.

Ρωμύλος ο δήμαρχος “σφίγγα”

Μου λένε λοιπόν ότι στην επίσκεψη που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό στον Έβρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης,  στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του νομού στο Νομαρχείο, ο μόνος που δεν άνοιξε το στόμα του καθόλου, ήταν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.
Να θέσει στον κ.Σκυλακάκη έστω και ένα ζήτημα ή πρόβλημα που  απασχολεί  την δημοτική του αρχή  και τον Δήμο Διδυμοτείχου γενικότερα. Να ζητήσει από τον Υπουργό ή να μεταφέρει στην Κυβέρνηση κάποια αιτήματα και επίλυση θεμάτων που αποτελούν πρόβλημα.
Άνοιξε το στόμα του όπως μου λένε, μόνο όταν πήγαν όλοι μαζί για φαγητό στην “Ζουράφα” για να απολαύσει και αυτός τις νοστιμιές του συγκεκριμένου μαγαζιού. Μάλιστα η στάση του αυτή έκανε εντύπωση στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κάποια στιγμή δεν άντεξε και τον ρώτησε: “Δήμαρχε, εσύ δεν έχεις κανένα αίτημα ή κάποιο  πρόβλημα  να αναφέρεις για το Διδυμότειχο”.
Τόσο μεγάλη εντύπωση, αρνητική προφανώς, του έκανε αφωνία του κ.Χατζηγιάννογλου ή άλλαξε την κουβέντα για να… ξεφύγει από το συνεχές και ασφυκτικό πρέσινγκ του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου. Που σε αντίθεση με τον συνάδερφο του…  δεν έβαλε γλώσσα μέσα του και τον  “ζάλισε”  όλη την ώρα τον Σκυλακάκη θέτοντας μια σειρά από ζητήματα και προβλήματα, ζητώντας λύσεις.
Εν αναμονή υποψήφιοι που έγιναν “βιβλιόφιλοι”
Μια και ξεκινήσαμε λοιπόν με αναφορά σε δήμαρχο και επειδή το 2023  θα είναι χρονιά τόσο εθνικών όσο και αυτοδιοικητικών εκλογών,  σιγά-σιγά όσοι θέλουν να είναι είτε υποψήφιοι βουλευτές είτε δήμαρχοι, αρχίζουν να εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους.
Όλοι φυσικά έχουν δικαίωμα στο όνειρο και όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι για βουλευτές με διάφορα κόμματα και δήμαρχοι με δικές τους παρατάξεις.  Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι να προσπαθούν  να “παραμυθιάζουν” τον κόσμο παρουσιάζοντας υποκριτικά ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είναι, δεν μπορεί να μην επισημανθεί.
Να εμφανίζονται δηλαδή κάποιοι… βιβλιόφιλοι, διοργανώνοντας εκδηλώσεις για παρουσίαση βιβλίων, μόνο και μόνο για να μαζέψουν κόσμο και να κάνουν… μπούγιο, πάει πολύ και υπάρχει μεγάλη απόσταση. Κι επειδή δεν… μασάμε τα λόγια μας, αναφερόμαστε στην εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο Έβρου.
Χρησιμοποίησαν την εκδήλωση για πιθανή υποψηφιότητα τους
Εμφανίστηκαν να την  διοργανώνουν η κίνηση πολιτών “Κυψέλη ιδεών και δράσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη και ο Σύλλογος  “Αινήσιο Δέλτα” με το πρόεδρο του Πάρη Παπαδάκη. Ο γνωστός δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης μάλιστα, εμφανίστηκε σε video δίπλα στο… αντιαισθητικό και “περίεργο” σήμα της Κυψέλης, να καλεί τον κόσμο, φίλους και διαδικτυακούς… θαυμαστές του, να δώσουν το παρόν.
Τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι δεν διαβάζει βιβλία και  το έκανε επειδή του το ζήτησε ο… συνδιοργανωτής του κ.Ασπιώτης, αποφασίζοντας να ρίξει μια ματιά σε 10 με 15 σελίδες του βιβλίου του Μίλτου Αντωνιάδη  “Αιγαίο Ώρα Μηδέν”  για να μπορέσει να δικαιολογήσει την παρουσία του στην εκδήλωση.
Ο Πάρης Παπαδάκης δεν έχει κρύψει άλλωστε ότι θέλει να είναι υποψήφιος με την “Ελληνική Λύση” στο νομό Έβρου και μάλιστα ήδη δηλώνει πως θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της, άσχετα αν ακόμα  το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιους θα επιλέξει για τα ψηφοδέλτια του.
Κατηγορεί τους βουλευτές, αλλά θέλει να εκλεγεί ο ίδιος
Αυτός πάντως παρουσιάζεται στην προσωπική του σελίδα στο facebook ως σίγουρος υποψήφιος. Άλλωστε  οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν πως στις επικείμενες εθνικές εκλογές  η Ελληνική Λύση μπορεί να εκλέξει έναν βουλευτή στον Έβρο και ο κ.Παπαδάκης μπορεί να μην είχε σχέση μέχρι τώρα καμία σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά θα ήθελε να βρεθεί στην Βουλή με αυτό.
Για  να “εξαργυρώσει” πολιτικά με μία έδρα στο Κοινοβούλιο, την παρουσία τους στις διαμαρτυρίες για την επέκταση και την δημιουργία νέας δομής στο ΚΥΤ Φυλακίου. Μπορεί συχνά-πυκνά, είτε γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με δηλώσεις του να κατηγορεί γενικά τους πολιτικούς και ιδιαίτερα τους τοπικούς βουλευτές Έβρου ως αναποτελεσματικούς, αλλά προφανώς πιστεύει ότι η  “Ελληνική Λύση” και ο Βελόπουλος είναι κάτι διαφορετικό.
Κι  ο ίδιος θα μπορέσει, αν εκλεγεί βουλευτής Έβρου, να δώσει λύσεις στα  πολλά και δύσκολα προβλήματα της περιοχής μας. Βέβαια χρόνια τώρα, ως Πρόεδρος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” και παρότι ταξίδεψε και στην Αθήνα για συναντήσεις σε διάφορα υπουργεία, δεν κατάφερε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τις καλύβες των μελών του συλλόγου του στο Δέλτα του Έβρου.
Έτσι  εξακολουθούν διαχρονικά οι ιδιοκτήτες να ταλαιπωρούνται τρέχοντας στα δικαστήρια επειδή θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές. Αν πάει όμως στην Βουλή, φαίνεται ότι ξαφνικά θα γίνει… αποτελεσματικός και δεν θα έχει καμιά σχέση με τους άλλους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή.
Μισό… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΟΥ κόσμος στην εκδήλωση
Παρ ότι λοιπόν αυτή ήταν η πρώτη δημόσια συγκέντρωση της “Κυψέλης ιδεών και δράσης”, που όλοι ξέρουν πως πρόκειται για μια… καμουφλαρισμένη δημοτική κίνηση για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, αν και προηγήθηκαν πληρωμένες καταχωρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χορηγούμενες δημοσιεύσεις και πολλές κοινοποιήσεις διαφόρων, η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική.
Αν και ήταν συνδιοργανωτής και ο Πάρης Παπαδάκης με το  “Αινήσιο Δέλτα”, το θέμα του βιβλίου αφορούσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στο Αιγαίο, ήταν δηλαδή αυτό που λέμε… πιασάρικο για να τραβήξει το ενδιαφέρον ενός συγκεκριμένου κοινού που απευθύνεται ο γνωστός δικηγόρος, δεν παρέστησαν ούτε καν τα μέλη το δύο συνδιοργανωτών της εκδήλωσης.
Περίπου 50 άτομα ήταν στην αίθουσα, δηλαδή… μισό ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΟΥ όπως λέει και ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ) Τοψίδης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου, στη αίθουσα του οποίο έγινε η συγκεκριμένη εκδήλωση. Ήταν άλλωστε φανερή και η απογοήτευση του Αντώνη Καμελίδη, του… επικοινωνιακού  ινστρούχτορα του Στάθη Ασπιώτη (πιθανόνκαι του Πάρη Παπαδάκη) που καθόταν κάπου στο βάθος της αίθουσας.
Πήρε το μήνυμα ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στους υποκριτές, που προσπαθούν με παρόμοια επικοινωνιακά τερτίπια να τον κοροϊδέψουν και πως δεν… μπορεί το παλικάρι ο Στάθης να κάνει τίποτα. Αυτό βέβαια δεν τον ενδιαφέρει και τόσο,  αφού έχει αναλάβει επί πληρωμή προφανώς και τον “παραμυθιάζει” πώς μπορεί να έχει ελπίδες στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Έβγαλε… Σπυράκηα ο Βαγγέλης Ρούφος

Μια και μιλάμε για βουλευτικές εκλογές λοιπόν, μεγάλη ήταν η  ψυχρολουσία για τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφο, ακούγοντας, διαβάζοντας ή μαθαίνοντας τέλος πάντων, ότι η “κολλητή” του Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, τέθηκε κατόπιν απόφασης Μητσοτάκη εκτός Ν.Δ.
Με αναστολή της κομματικής ιδιότητας της και δεν θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επικείμενες εθνικές εκλογές, λόγω της έρευνας που γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο, για συνεργάτη της ο οποίος έπαιρνε χρήματα χωρίς να βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπως θα έπρεπε και προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας, αλλά στην Ελλάδα.
Βλέπετε ο κ.Ρούφος συχνά-πυκνά διαφήμιζε τις φιλικές του σχέσεις με την κ.Σπυράκη, υποστήριζε ότι την βοήθησε πάρα πολύ στο νομό Έβρου όταν ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής για να εκλεγεί, μαζεύοντας  ψήφους γι’ αυτήν. Παράλληλα έλεγε πως αν θελήσει να είναι πιθανός υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, θα μπορέσει η Μαρία Σπυράκη να του εξασφαλίσει τη στήριξη ή και το χρίσμα της Ν.Δ.
Μετά φυσικά τις εξελίξεις αυτές και την προσωπική απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον οποίο  η κ.Σπυράκη απέκρυψε την έρευνα που γινόταν στο Βέλγιο γι’ αυτήν και τον συνεργάτη της, μάλλον… πέταξε το πουλάκι για τον Βαγγέλη Ρούφο.
Σαν  τα… περιστέρια που  πετούν ελεύθερα είτε στους θαλάμους νοσηλείας είτε σε άλλους χώρους του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης όπου είναι Διοικητής και παρουσίασe με video το Evros-news. Λέτε την ημέρα που έγιναν όλα αυτά, να είχε δει ο ίδιος καμιά… μαύρη γάτα μπροστά του; Όπως αυτές που επίσης έγραψαν με φωτογραφίες τοπικά ΜΜΕ  ότι επίσης κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του νομού μας;
Στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου άρχισαν τα… ΜΠΕΡΔέματα
Επιστρέφοντας στις εθνικές εκλογές, μαθαίνω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι. Δεν εννοώ τις δημοσκοπήσεις, που και πανελλαδικά αλλά και στον Έβρο δείχνουν μονίμως δεύτερο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε άλλα πράγματα αναφέρομαι.
Δεν έφτανε στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά η μόνιμη “κόντρα” που έχει με τον εσωκομματικό της αντίπαλο Μενέλαο Μαλτέζο και ο “πόλεμος” που γίνεται εναντίον της. Κυρίως από την ιστοσελίδα με την οποία έχει άριστες προσωπικές και φιλικές σχέσεις ο κ. Μαλτέζος, που κάνει ότι μπορεί για να “αρπάξει” αυτός την μία βουλευτική… καρέκλα του Έβρου.
Πάνω που η κ.Γκαρά πίστευε πως με υποψήφιο τον παλιό μου φίλο Σπύρο Δέδογλου, θα μπορούσε να έχει απώλειες ψήφων ο Μαλτέζος, μια και αυτός τον είχε χρήσει “διάδοχό” του ως Συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, έχουν πλέον προκύψει… ΜΠΕΡΔέματα.

Η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου παρούσα

Μου είπαν λοιπόν και μου έστειλαν μαζί και φωτογραφίες, ότι στις τελευταίες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Ορεστιάδα όσο και στην Αλεξανδρούπολη, εμφανίστηκε και συμμετείχε η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου. Που εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κατάγεται από την Σαμοθράκη,
οπότε έχει και εκεί πολλούς γνωστούς και φίλους.
Η παρουσία της μάλιστα δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από τους παραβρισκόμενους σε αυτές τις συγκεντρώσεις, όχι μόνο λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης της, αλλά και του γεγονότος ότι προέρχεται από την κεντροαριστερά. Κι επίσης, ότι οι πληροφορίες από την Αθήνα την θέλουν να είναι μία από τις τρεις υποψήφιες γυναίκες στο ψηφοδέλτιο του Έβρου.
Βλέπετε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ποσόστωση 50-50 σε όλη την Ελλάδα στα ψηφοδέλτια του και έτσι στους έξι του Έβρου οι τρεις θα είναι γυναίκες. Επειδή λοιπόν τόσο  ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του, θέλουν να επιχειρήσουν ένα “άνοιγμα” στην κοινωνία με στελέχη και ανθρώπους που να προέρχονται από την κεντροαριστερά, θεωρούν πως η κ.Μπέρδου είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.
 Η προέλευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ
 Θα μου πει κάποιος, σιγά ρε Ναρκαλιευτή, η Νατάσα Γκαρά έχει τόσα χρόνια βουλευτής και διαθέτει δικά της στελέχη και ψηφοφόρους. Ακόμα και αν έχει μία φυσιολογική φθορά, αφού είναι πάνω από 7 χρόνια βουλευτής, σιγά να μην φοβάται μία πρωτοεμφανιζόμενη στο κόμμα της.
Αν θα πρέπει να ανησυχεί από κάποιον, αυτός είναι  ο Μαλτέζος που το 2019 παραλίγο να την κερδίσει. Δίκιο έχετε. Όπως μου είπε όμως ένας καλός φίλος, του οποίου τις αναλύσεις και  εκτιμώ πάρα πολύ και σέβομαι, γιατί τις περισσότερες φορές είναι πολύ εύστοχες και… πέφτουν μέσα λόγω της μεγάλης πολιτικής και εκλογικής του εμπειρίας, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να  λάβουμε υπόψιν.
Μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, προέρχεται από την λεγόμενη κεντροαριστερά και συγκεκριμένα από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Γιατί όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσικαι στο νομό μας οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι του παλιού ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνούν τα 3% με 4%.
Γνωστή οικογένεια στην κεντροαριστερά και… δισταυρία 
Σε αυτούς του ψηφοφόρους λοιπόν που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ,  η οικογένεια της Κατερίνας Μπέρδου είναι ιδιαίτερα γνωστή. Τόσο ο πατέρας της όσο και η ίδια. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που φαίνεται και η κ.Γκαρά να μην παραγνωρίζει και να υποτιμάει.
Και κάτι ακόμα που ο ίδιος φίλος μου θύμισε και εγώ δεν το γνώριζα, από τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015. Τότε που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία. Φαβορί για την εκλογή στον Έβρο από τη Ν.Δ  ήταν οι πρώην Υφυπουργοί Άκης Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, οι οποίοι είχαν…  κόντρα όπως  τώρα η Γκαρά με τον Μαλτέζο.
Στην δισταυρία που υπάρχει στον Έβρο και με τον Τάσο Δημοσχάκη να είναι για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στο νομό μας, γιατί λίγους μήνες νωρίτερα ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με σταυρό και αυτό έπαιξε σίγουρα το ρόλο του, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοδελτίων ξέρετε πως ήταν;
Γεροντόπουλος-Δημοσχάκης και Δερμεντζόπουλος-Δημοσχάκης. Σπάνια να υπήρχε ψηφοδέλτιο με δισταυρία Δερμεντζόπουλος-Γεροντόπουλος. Έτσι ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ αν και πρωτοεμφανιζόμενος, τους κέρδισε και βγήκε αυτός πρώτος, με δεύτερο τον Γεροντόπουλο και τρίο τον Δερμεντζόπουλο που δεν εκλέχθηκαν, επειδή η Ν.Δ που έχασε εξέλεξε τελικά μόνον έναν βουλευτή.
Οπότε μην αποκλείεται και τώρα να… πλακώνονται Νατάσα Γκαρά και Μενέλαος Μαλτέζος και να παίρνει τον δεύτερο σταυρό και με τους δύο η Μπέρδου, κάνοντας  την έκπληξη. Γι’ αυτό  σας λέω ότι η κ.Γκαρά, αν και διανύει μια πολύ ευχάριστη περίοδο στην προσωπική της ζωή, είναι προβληματισμένη εν όψει των εθνικών εκλογών.

 Ο… Ναρκαλιευτής