Επικό… τρολάρισμα, φοβερή απάντηση Μέτιου στην παράταξη Τοψίδη: Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Επικό… τρολάρισμα, φοβερή απάντηση Μέτιου στην παράταξη Τοψίδη: Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)

-Ότι θα βρίσκονταν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι “φιμώνουμε” την Κυβέρνηση, πραγματικά δεν το είχα φανταστεί

-Οι κύριοι Βαβίας, Βουρβουκέλης που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ, μας εγκαλούν γιατί στην εκδήλωση κλήθηκαν να μιλήσουν τρία στελέχη που προέρχονται από το κόμμα τους;

-Καλώς τα τα παιδιά λοιπόν και ας άργησαν λίγο

Με μια φοβερή απάντηση, επικό τρολάρισμα στην παράταξη του Τάκη Τοψίδη  “Περιφερειακή Σύνθεση”, απάντησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, σε επερώτηση που κατέθεσαν για την ημερίδα που διοργάνωσαν η “ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ” και ο δήμος Καβάλας.

Με αυτήν ο επικεφαλής κ.Τοψίδης και οι σύμβουλοι του  Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Σταύρος Βαβίας, Νικόλαος Βουλγαρίδης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, Εμμανουήλ Ταπατζάς, Αργύρης Πατακάκης, Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου, Οδυσσέας Βουρβουκέλης και Ιρφάν Χατζηγκενέ, εμφανίστηκαν ως… υπερασπιστές της Κυβέρνησης και της Ν.Δ και κατηγόρησαν τον κ.Μέτιο και την περιφερειακή του αρχή, ότι επέλεξαν ομιλητές που όλοι τους προέρχονται από το… ΠΑΣΟΚ. Ομιλητές ήταν: ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Μανιάτης, ο Δικηγόρος και Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Δημήτρης Μέλισσας και ο Δικηγόρος  Διονύσης Γρανάς. 

Πήγαν για μαλλί όμως αλλά βγήκαν κουρεμένοι,  αφού νόμισαν ότι βρήκαν την  αφορμή και ευκαιρία αυτοί που οι περισσότεροι ήταν υποψήφιοι το 2019 ως “αντάρτες” της Ν.Δ, να …κουνήσουν το δάκτυλο στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ότι ενεργεί αγνοώντας το κυβερνών κόμμα. Το φοβερό μάλιστα είναι ότι μεταξύ αυτών που υπογράφουν την Επερώτηση και κατηγορούν τον κ.Μέτιο ότι επιλέχθηκαν μόνο ομιλητές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται ο Σταύρος Βαβίας που θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής του συγκεκριμένου όμματος στον Έβρο και ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης που έκανε αίτηση στο ΠΑΣΟΚ να είναι επίσης υποψήφιος βουλευτής στην Ξάνθη.

Μετά από όλα αυτά, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, που είναι γνωστό τοις πάσι ότι απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει μια φοβερή απάντηση, επικό τρολάρισμα στον Τάκη Τοψίδη και τους περιφερειακούς του συμβούλους. Μιλάμε ότι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης που ανέπτυξε την Επερώτηση απόντος του Τάκη Τοψίδη, αλλά και ο διπλανός του επίσης Καβαλιώτης Θόδωρος Μαρκόπουλος “έφαγαν πολύ ξύλο” από όσα τους είπε ο κ.Μέτιος και ήταν κυριολεκτικά για… λύπηση. Προσπαθούσαν να ψελλίσουν διάφορες ανοησίες, φανερά εκνευρισμένοι και αδύναμοι να αρθρώσουν κάποια υποφερτή δικαιολογία για αυτή την τεράστια ανοησία με την συγκεκριμένη Επερώτηση τους.

«Χαίρομαι πραγματικά για τη συγκεκριμένη επερώτηση.

Πρώτα θα κάνω κάποιες γενικές παρατηρήσεις και στη συνέχεια θα κάνω πιο ειδικά σχόλια.

1ον Από την πρώτη μέρα της νέας θητείας της Διοίκησής μας επιλέξαμε να συνεργαστούμε με δύο άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσα σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο.

Αποτέλεσμα ήταν μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία, μία επιλογή που στην πορεία αυτών των χρόνων δικαιώθηκε.

2ον Πιστεύω πως όταν συζητούμε δημοσίως θέματα, τα οποία φυσικά δεν αποτελούν πεδία σοβαρών κομματικών συγκρούσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος να διχαστούν οι πολίτες.

Σε αυτήν την περίπτωση η Περιφέρεια μπορεί να δίνει βήμα έκφρασης σε ανθρώπους που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους από αυτόν που προέρχεται η πλειοψηφία της Διοίκησής μας.

Το κριτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γνώση, η επιστημονική κατάρτιση και η επάρκεια των ομιλητών.

Και σε τελική ανάλυση αυτό δε σημαίνει αποδοχή και υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται.

Όμως σίγουρο είναι ότι συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο.

3ον Έχω ακούσει αρκετές φορές ότι στηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά ότι θα βρίσκονταν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι “φιμώνουμε” την Κυβέρνηση, πραγματικά δεν το είχα φανταστεί. Και αυτό με μία μόνο εκδήλωση.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα, κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονται την Περιφέρειά μας, πολλές φορές μετά από πρόσκλησή μας, όπου συνομιλούν και ενημερώνουν φορείς και πολίτες.

Άρα και γνωστές είναι οι θέσεις και η πολιτική της Κυβέρνησης και ξεκάθαρες.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ευθύνη της διοίκησης της Εργοανάπτυξης και δεν είχαμε κανένα λόγο να κάνουμε παρέμβαση. Για τα αποτελέσματα της εκδήλωσης σας ενημέρωσε ο κ. Γρανάς.

4ον Θέλω όμως να κάνω και κάποια σχόλια.

Κύριοι της Περιφερειακής Σύνθεσης, εσείς όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε λέτε ότι είστε μια ακομμάτιστη και υπερκομματική παράταξη. Λέμε τώρα… Έρχεστε σήμερα και μας εγκαλείτε επειδή σε μία εκδήλωση για την Ενέργεια κλήθηκαν ομιλητές που δεν προέρχονται από το δικό μας χώρο και ούτε κάποιος Υπουργός.

Μας ρωτάτε επίσης γιατί δεν ορίσαμε εκπρόσωπο από τη Διοίκηση στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Δηλαδή τον κ. Γάκη που είναι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας. Σοβαρά τώρα, ρωτάτε;;;

Εσείς έχετε πει τα μύρια όσα για τον κ. Γάκη και έρχεστε σήμερα να μας πείτε πως κακώς δεν εκπροσώπησε την Περιφέρεια στη συγκεκριμένη εκδήλωση;;; Σοβαρά;;; Υποκρισία και μόνο. Τίποτε άλλο.

Υπάρχει και άλλο ωραίο. Κοιτάζοντας αυτούς που υπογράφουν την επερώτηση είδα και τα ονόματα των κυρίων Βαβία και Βουρβουκέλη. Εσείς ειδικά κύριοι συνάδελφοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί ενοχληθήκατε;;; Για το γεγονός ότι οι ομιλητές προέρχονται μόνο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και μας κατηγορείτε για αυτό;;;;Αν ποτέ συζητηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση σε κάποιο κομματικό σας όργανο εύχομαι να βρείτε κάτι πειστικό να πείτε στους συντρόφους σας για τη σημερινή επερώτηση.

5ον Θέλω, τελειώνοντας, να σταθώ στον πραγματικό λόγο για τον οποίο έγινε η επερώτηση. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά δεν έχει νόημα τώρα. Όλα στην ώρα τους. Κάποιοι θέλουν να δείξουν με την κίνηση αυτή ότι έχουν ακόμη κομματικό σφυγμό. Βλέποντας λοιπόν την εκδήλωση αυτή, ενεργοποιήθηκε ξανά το κομματικό τους ένστικτο, και σκέφτηκαν ότι είναι η ευκαιρία που έψαχναν να αποδείξουν πως αυτοί, και μόνο αυτοί, είναι οι θεματοφύλακες και προστάτες των κομματικών συμφερόντων της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης στην περιοχή.

Φαίνεται κύριοι πως τα λάθη του παρελθόντος είναι βαριά και καμιά φορά ασήκωτα.

Καλώς τα τα παιδιά λοιπόν και ας άργησαν λίγο.

Αγαπητοί μου, η ώρα που θα αναμετρηθείτε και πάλι με το κομματικό σας καθήκον θα έρθει. Να είστε σίγουροι. Αφήστε λοιπόν τώρα τους κομματικούς λεονταρισμούς στην άκρη.  Εκείνη την ώρα να φροντίσετε να είστε συνεπείς και να μη τα θαλασσώσετε ξανά”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΨΙΔΗ  

«Τρόπος διοργάνωσης ενημερωτικής ημερίδας για το ενεργειακό ζήτημα από την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.»

Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ και ο Δήμος Καβάλας προγραμμάτισαν ενημερωτική ημερίδα «Το ενεργειακό ζήτημα στην Ελλάδα. Προβλήματα και προοπτικές».

Από τον τίτλο της, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το θέμα της είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, ειδικά δε, στη χρονική συγκυρία που διανύουμε. Ωστόσο η πρόσκληση που διανεμήθηκε, ανέφερε ότι στην ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σημιτσής.

Επίσης ανέφερε, τους τρεις ομιλητές δύο εκ των οποίων φέρουν ακαδημαϊκή ιδιότητα, που άπτεται της θεματολογίας της ημερίδας (Γιάννης Μανιάτης και Δημήτρης Μελισσάς) και ο τρίτος φέρει την ιδιότητα του δικηγόρου.

Με δεδομένο ότι το ενεργειακό ζήτημα έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις υπό την έννοια ότι η διαχείρισή του προκύπτει από το συνδυασμό της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής που δύναται να εφαρμόσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, ερωτάται ο Περιφερειάρχης:

  • Για ποιο λόγο δεν κλήθηκε στην ημερίδα εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δη κάποιος εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ή ακόμα και ο ίδιος ο Υπουργός) προκειμένου να παρουσιαστούν οι θέσεις της κυβέρνησης για το ενεργειακό ζήτημα;
  • Για ποιο λόγο δεν υπήρξε ορισμένος εισηγητής – μέλος της Διοίκησης της Περιφέρειας προκειμένου να αναπτύξει της θέσεις της επί του ζητήματος;
  • Πως συνέπεσε η επιλογή και των τριών εισηγητών από τον ίδιο περίπου πολιτικό χώρο; Πρόκειται περί συμπτώσεως ή περί συνειδητής επιλογής της διοίκησης και του Περιφερειάρχη; Επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα της ημερίδας καθορίζεται δεσμευτικά ποιοι θα απευθύνουν χαιρετισμό. Έτσι προκύπτει η πολιτική σύμπτωση και των 5 που θα λάβουν τον λόγο.
  • Με τι κριτήρια επιλέχθηκε ως εισηγητής ο γιος του Προέδρου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης του κ. Σιμιτσή;
  • Εν τέλει, ποιος ο σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας, και ποια τα αποτελέσματα που κόμισε στην δημόσια συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι το ενεργειακό που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια μας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα;
  • Και πώς αυτά τα αποτελέσματα δύνανται να αποτελέσουν πρακτικές εφαρμογές, αφού ουδείς γνωρίζει αν και σε τι βαθμό είναι υλοποιήσιμα;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι 

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*