Έβρος: Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας για αντιμετώπιση πλημμυρών – Καλά που υπάρχει ο Δ.Πέτροβιτς και λύνει τα προβλήματα

Έβρος: Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας για αντιμετώπιση πλημμυρών – Καλά που υπάρχει ο Δ.Πέτροβιτς και λύνει τα προβλήματα

Συνεργασία με την τουρκική πλευρά για κοινό καθαρισμό της γέφυρας των Κήπων από φερτά υλικά και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν και ταλαιπωρούν και τις δύο περιοχές, αποφασίστηκε σε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη το πρωί στο Τελωνείο Κήπων και μετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Τούρκος ομόλογος του από την αντίστοιχη περιοχή της Ανατολικής Θράκης, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη των δύο πλευρών.

Μετά από  επιτόπιο έλεγχο ελληνικής και τουρκικής πλευράς αποφασίστηκε τον Ιανουάριο, στις αρχές δηλαδή του νέου χρόνου όταν η κίνηση στο διασυνοριακό σημείο δεν θα είναι τόσο μεγάλη, να γίνουν κάποιες εργασίες από τα συνεργεία υπηρεσιών Ελλάδας και Τουρκίας, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από τα βάθρα της γέφυρας Κήπων και αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Παρόντα στην σύσκεψη και στελέχη της Αστυνομίας και του Στρατού και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε θα απαιτηθεί ρύθμιση της κυκλοφορίας  στο σημείο αφού θα υπάρχει η παρουσία μηχανημάτων για τις απαραίτητες εργασίες.

Την συγκεκριμένη εξέλιξη γνωστοποίησε ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που πήρε… σβάρνα, όπως το συνηθίζει άλλωστε διαχρονικά, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες και εφημερίδες, για την προβολή της συγκεκριμένης δραστηριότητας του. Όπως είχε κάνει και με το… κλάδεμα των δέντρων στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Καλά που υπάρχει δηλαδή και ο Πέτροβιτς και λύνει όλα τα προβλήματα του Έβρου. Και μην ακούσω κανέναν να αρχίσει τα… Χαχανητά….