Παναγιωτόπουλος: Έρχεται αύριο, συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τους δημάρχους για τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

Παναγιωτόπουλος: Έρχεται αύριο, συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τους δημάρχους για τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

Για αύριο Παρασκευή μετατέθηκε τελικά η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο νομό Έβρου, προκειμένου να ευχηθεί στο στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής για τις γιορτές που έρχονται. 

Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα Πέμπτη, όπως έγραψε το Evros-news.gr, αλλά χθες βράδυ υπήρξε έκτακτη ενημέρωση ότι αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ώστε στη συνέχεια να μεταβεί μάλλον στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα, όπου θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δε αποκλείεται η μετάθεση κατά μια ημέρα της επίσκεψης, να έχει σχέση και με το γεγονός ότι δεν είχε γίνει η παραμικρή επαφή και συνεννόηση με τους δημάρχους του Έβρου, προκειμένου να τους συναντήσει για το θέμα των δικαιολογημένων διαμαρτυριών τους, μετά την απόφαση κατάργησης των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν στην περιοχή μας από το 2ο18. Τελικά συμφωνήθηκε να τους συναντήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης στις 13.30. Ήδη όλοι ενημερώθηκαν να βρεθούν εκεί και να συζητήσουν τις αντιδράσεις και διαφωνίες τους για την συγκεκριμένη απόφαση.

Η διαταγή που υπογράφηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022 από τον Αρχηγό ΓΕΣ (και επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου μην ξεχνιόμαστε) Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, προβλέπει την κατάργηση των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Λαγό Διδυμοτείχου, Σουφλί, Καβησσό και Αλεξανδρούπολη. Κι επειδή κυκλοφορούν οι πληροφορίες ότι παραμένουν σε λειτουργία τα αντίστοιχα σε Κομοτηνή και Πετροχώρι Ξάνθης, η διαταγή προβλέπει πως και αυτά θα κλείσουν τον ερχόμενο Μάρτιο με την κατάταξη της Β ΕΣΣΟ. Όπως και αυτά σε Σέρρες, Κιλκίς και Γρεβενά. Απλά Κομοτηνή και Ξάνθη προσωρινά την… γλίτωσαν ως τον Μάρτιο, επειδή δεν είναι ακόμα έτοιμες οι εγκαταστάσεις σε Σπάρτη και Καλαμάτα, όπου οι τοπικοί βουλευτές πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να “αρπάξουν” από τον Έβρο τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.

Όσο για το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ.Παναγιωτόπουλου, δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που ήδη αναφέραμε από χθες. Ο κ.Παναγιωτόπουλος θα φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτιικό αεροπλάνο από την Ελευσίνα και από εκεί θα μεταβεί οδικώς  στο Διδυμότειχο και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λαγού, όπου θα μιλήσει στο προσωπικό της 16ης Μεραρχίας Πεζικού που υπηρετεί εκεί, αλλά και από άλλες Μονάδες των Ενόπλων δυνάμεων. Φυσικά θα τους ευχηθεί για τις γιορτές Χριστουγέννων κα Πρωτοχρονιάς και έχει ενδιαφέρον αν αναφερθεί στα παράπονα που έχουν εκφραστεί από τους στρατιωτικούς, γιατί εξαιρέθηκαν από το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για αστυνομικούς και λιμενικούς. Να το θέσει πάντως κάποιος από τους υψηλόβαθμους ή χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς, μάλλον είναι λίγο δύσκολο.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στην έδρα της 50η Ταξιαρχίας στο Σουφλί,   προκειμένου να ευχηθεί και εκεί ενόψει των γιορτών στο προσωπικό και θα ολοκληρώσει  την αυθημερόν επίσκεψη του στο νομό μας,  με παρουσία του σε κάποιο  στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης.