Στις 14 Ιανουαρίου έρχεται στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός – Εγκαινιάζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Στις 14 Ιανουαρίου έρχεται στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός – Εγκαινιάζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Στις 14 Ιανουαρίου θα έρθει, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Evros-news.gr στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της DAMCO ENERGY του ομίλου Κοπελούζου.

Το Evros-news.gr έγραψε πριν από δύο ημέρες για τη νέα επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην περιοχή μας, αλλά φαίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τις εταιρείες οι οποίες έχουν ανάμιξη στην υλοποίηση του συγκεκριμένου πολύ σημαντικού βιομηχανικού και ενεργειακού project, να  “κλείδωσε” για τις 14 Ιανουαρίου. Μαζί του θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται στον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στον Ιανουάριο – Ο λόγος της επίσκεψης

Υπήρξε μάλιστα μια σημαντική εξέλιξη, αφού την εταιρεία “Παραγωγή Ηλεκτρισμού Αλεξανδρούπολης Α.Ε.”, η οποία δημιουργεί  στην Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης στον Άβαντα το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο, απέκτησε κατά 51% από τον όμιλο Κοπελούζου η ΔΕΗ και την εξαγορά από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας του29% της ίδιας εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Damco Energy εξαγόρασαν την «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε.»