Αλεξανδρούπολη: Όλα τα ενδεχόμενα, για την κόλαση φωτιάς στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, εξετάζει η Πυροσβεστική

Αλεξανδρούπολη: Όλα τα ενδεχόμενα, για την κόλαση φωτιάς στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, εξετάζει η Πυροσβεστική

Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια που προκάλεσαν την κόλαση φωτιάς στο πάρκινγκ του αεροδρομίου  “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες βράδυ, εξετάσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγραψε το Evros-news.gr, οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς 8 σταθμευμένα αυτοκίνητα και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε άλλα τρία τελικά (και όχι δύο όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί), τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν παρκάρει εκεί και ταξίδεψαν με τις πτήσεις από το “Δημόκριτος”  προς την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Κόλαση φωτιάς στο πάρκινγκ του αεροδρομίου “Δημόκριτος” – Κάηκαν πολλά αυτοκίνητα

Αν και άμεσα έφτασαν στο σημείο Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης και για  την κατάσβεση επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, δεν αποτράπηκε η καταστροφή των 11 οχημάτων, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από την σελίδα “Φίλοι της Πυροσβεστικής Έβρου”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει αναλάβει την υπόθεση η Αστυνομία, αλλά οι έρευνες βρίσκονται στα χέρια του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, που ως είθισται επιλαμβάνεται όλων αυτών των υποθέσεων. Χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια αι ανάλογα με τις εξελίξεις να… αναλάβει δράση και η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Φυσικά δεν διαρρέει το παραμικρό για την υπόθεση, αν και από άλλες πηγές πληροφορηθήκαμε πως ήδη εξετάζονται τα πλάνα από τις κάμερες που είχε τοποθετημένες η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το πάρκινγκ, γιατί δυστυχώς το αεροδρόμιο δεν διαθέτει το σημείο  εκείνο κάποιες κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν πολύτιμα ίσως στοιχεία.

Όλο και περισσότερο πάντως αυξάνεται το ενδεχόμενο η καταστροφική φωτιά να μην προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε ένα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά να προήλθε από… ανθρώπινο χέρι, χωρίς αυτό να αφορά σε καμιά περίπτωση την εταιρεία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ, γιατί δεν ήταν αυτή ο στόχος. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η φωτιά πιθανόν να είχε στόχο ακόμα και συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τελικά  επεκτάθηκε και την  “πλήρωσαν” τα άλλα 10 που ήταν δίπλα και καταστράφηκαν.