Καστανιές: Δεκάδες αυτοκίνητα περνούν σήμερα για βόλτα ή ψώνια στην Τουρκία,  δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Καστανιές: Δεκάδες αυτοκίνητα περνούν σήμερα για βόλτα ή ψώνια στην Τουρκία, δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων σήμερα, αργία για όλους και αρκετοί συντοπίτες μας επέλεξαν να βρεθούν στην γειτονική Τουρκία και την Αδριανούπολη, για βόλτα ή και ψώνια.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Κώστα Θεοχαρίδη από το Τελωνείο Καστανεών, δεκάδες αυτοκίνητα (πάνω από 100 όση ώρα βρισκόταν ο ίδιος εκεί), κυρίως από την περιοχή του Έβρου, περίμεναν για να περάσουν τους απαραίτητους ελέγχους τόσο στην ελληνική πλευρά, όσο και στο τουρκικό Τελωνείο, ώστε στη συνέχεια να βρεθούν στη Αδριανούπολη.

Οι Τούρκοι άλλωστε δεν έχουν αργία, αφού δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα μια και είναι μουσουλμάνοι και τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από την Ελλάδα, ευνοϊκές ρυθμίσεις στην φορολογία τουλάχιστον για την ακριτική μας περιοχή δεν υπάρχουν και η όξυνση από την τουρκική πλευρά των σχέσεων, με την επιθετική ρητορική του Ερντογάν και των υπουργών του, δεν ενδιαφέρει όσους θέλουν να ψωνίσουν φθηνότερα. Πως να… συναγωνιστεί μετά τους Τούρκους, το πρατήριο καυσίμων για παράδειγμα, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα μας;