Ορεστιάδα: Καταγγέλει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ότι προσέλαβε ως γραμματέα τον γιο του

Ορεστιάδα: Καταγγέλει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ότι προσέλαβε ως γραμματέα τον γιο του

Σε μια σοβαρή καταγγελία εναντίον του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Χρήστου Λυρούδη, προχώρησε με γραπτή ανακοίνωση του ο Κώστας Καλκανίδης, εκπρόσωπος στην διοίκηση του “Αγωνιστικού Μετώπου”.

Όπως αναφέρει, προχώρησε στην πρόσληψη του γιου του ως γραμματέα του Εργατικού Κέντρου και με σύμβαση αορίστου χρόνου μάλιστα, εν κρυπτώ χωρίς να γίνει καμία ανακοίνωση, ώστε να λάβουν γνώση και άλλοι άνεργοι – άνεργες. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Και ενώ είχαμε ξεχάσει από πότε είχε να συνεδριάσει το ΔΣ (εξήμισι μήνες), τι και αν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στους χώρους εργασίας, δέχονται επίθεση από κυβερνήσεις και εργοδοσία στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΟ έσπευσε στις 21/12 να πάρει δυο σημαντικές αποφάσεις!

Το πρώτο θέμα αφορά την πρόσληψη προσωπικού για τη θέση της γραμματειακής υποστήριξης του ΕΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Και για όποιους αναρωτιόνται ποιος είναι ο εκλεκτός, είναι α’ βαθμού συγγενής του Προέδρου (υιός) . Όλα έγινα εν κρυπτώ χωρίς να γίνει καμία ανακοίνωση, ώστε να λάβουν γνώση και άλλοι άνεργοι – άνεργες και που να καλύπτει στοιχειώδη κριτήρια, στην ουσία διορισμός.

Το δεύτερο θέμα αφορά την εγγραφή στη δύναμη του ΕΚΟ ενός νέου ‘’σωματείου φαντάσματος’’ πανέβριο και αυτό στον κλάδο τον ιδιωτικών υπαλλήλων και ενώ στην περιοχή μας υφίσταται τέτοιο. Μάλιστα πάνω από το 30% των υποψήφιων αντιπροσώπων είναι μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και κάποιοι ήταν και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Πρόκειται για σωματείο που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση γνωστών παραγόντων της ΓΣΕΕ. Σωματείο μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων τόσο στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ, με σκοπό να επηρεάσει τους  συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στις τελευταίες αρχαιρεσίες εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη συμμετείχαν δια ζώσης 192 εργαζόμενοι και 1023 ηλεκτρονικά!

Οι εργαζόμενοι της Ορεστιάδας που υποφέρουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, την ανεργία, την ακρίβεια, τις ελαστικές μορφές εργασίας δε έχουν ανάγκη ένα ΕΚ μηχανισμό για να βολεύονται κάθε φορά χωρίς ντροπή οι εργατοπατέρες.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη για να είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, χωρίς να αποδεχτούν να ζουν με μισθούς και επιδόματα ψίχουλα. Να παλέψουν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των δικαιωμάτων με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Ο εκλεγμένος στη Διοίκηση του ΕΚΟ με την παράταξη ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ’’

Καλκανίδης Κώστας