Αλεξανδρούπολη: Ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης διεκδικεί να παραχωρηθεί το λιμανάκι-αλιευτικό καταφύγιο του Μαίστρου, στον δήμο

Αλεξανδρούπολη: Ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης διεκδικεί να παραχωρηθεί το λιμανάκι-αλιευτικό καταφύγιο του Μαίστρου, στον δήμο

Την οριστική  λύση στο σοβαρό ζήτημα που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο λιμανάκι-αλιευτικό καταφύγιο του Μαίστρου, προωθεί με πιεστικό τρόπο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί χρόνια περισσότερους από 150 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς της περιοχής του Μαίστρου και δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα, από το 1999 που κατασκευάστηκε με αφορμή τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού (ρέμα Ειρήνη), από την εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή – επέκταση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, καμιά λύση.

Θα μπορούσε να είχε βρεθεί όταν τον Ιούλιο του 2018 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2728 Β 10/7/2018 η με αριθμό 32901 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που έδινε δυνατότητα λύσης στο μεγάλο πρόβλημα της ύπαρξης «ορφανών» λιμανιών. Γιατί  παρείχε τη δυνατότητα στους Δήμους να λειτουργήσουν τα «ορφανά» λιμάνια που υπάρχουν εντός των διοικητικών τους ορίων. Δυστυχώς όμως  δεν αξιοποιήθηκε​​ από την τότε δημοτική αρχή​​ του Βαγγέλη Λαμπάκη και έτσι το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Στις 17/08/2022 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στο γραφείο του  με τους ​​ερασιτέχνες αλιείς που δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι του Μαΐστρου,​​ παρουσία και του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη που είναι κάτοικος της περιοχής. Τότε​​ στο επίκεντρο της συνομιλίας ήταν​​ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω αλιευτικού καταφυγίου. Ξεκίνησε λοιπόν μια σειρά ενεργειών και προσπαθειών με αποδέκτη τον Γ ενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, με κοινοποίηση παράλληλα και στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για την επίλυση του χρόνου αυτού προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στάλθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου μια πρώτη επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδηόπου του παρουσιαζόταν οι πτυχές του προβλήματος. Ακολούθησε πρόσφατα, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, επιστολή από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπούη προς τον κ.Κυριαζόπουλο, στην οποία αφού του αναλύει το συγκεκριμένο σημαντικό ζήτημα:

  • Εκδηλώνει το επίσημο ενδιαφέρον του δήμου Αλεξανδρούπολης για να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής Μαίστρου
  • Να παραχωρηθεί το λιμανάκι-αλιευτικό καταφύγιο του Μαίστρου στον δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να δοθεί ένα τέλος στα έντονα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με την Κτηματική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης απέναντι στους ερασιτέχνες αλιείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του Δημάρχου, με τους ερασιτέχνες αλιείς που δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι του Μαΐστρου

Μάλιστα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προτείνει και όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά του δήμου, ώστε να λυθεί επιτέλους το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου «ορφανού» λιμανιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Κυριαζόπολος και γενικά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εξετάζει με θετική διάθεση το συγκεκριμένο πρόβλημα και ήδη αναζητεί τις γραφειοκρατικές και ουσιαστικές λύσεις ώστε ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ το λιμανάκι-αλιευτικό καταφύγιο του Μαίστρου στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Κάτι που περιμένουν χρόνια οι ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής με πολύ ανυπομονησία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*