Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Αισύμης»

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Αισύμης»

Τη  σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Αισύμης”, προϋπολογισμού 193.548,39 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 28.12.2022, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και η νόμιμη εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας “Κοινοπραξία Χουρίδου Μαρία-Φράγκος Ιωάννης”, Μαρία Χουρίδου.

Το έργο εστιάζει  στις απαιτούμενες συντηρήσεις, επισκευές και επεμβάσειςσε Δημοτικά κτίρια της Αισύμης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αισύμης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (πρώην κοινοτικό κατάστημα Αισύμης) στην πλατεία του χωριού και για το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αισύμης δίπλα στο γήπεδο του χωριού.

Στο μεν πρώτο κτίριο κύριο μέλημα της επέμβασης είναι η ανακαίνιση του παλιού υφιστάμενου λεβητοστασίου και της παρακείμενης εξωτερικής τουαλέτας όσον αφορά τη στέγαση τους καθώς και ανακαινίσεις χρωματισμών στο εσωτερικό  του κτιρίου.

Στο δεύτερο κτίριο του παλιού δημοτικού απαιτούνται χρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, στεγανοποίηση στέγης σε συγκεκριμένα σημεία των καπνοδόχων της βορινής πλευράς, πλήρης ανακαίνιση της εξωτερικής τουαλέτας, εργασίες συντήρησης κιγκλιδωμάτων και τοιχίων περίφραξης, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση με νέο πίνακα, ψευδοροφή με θερμομόνωση και φωτιστικά σώματα, νέα δάπεδα, εσωτερικές διαρρυθμίσεις χώρων με αλλαγή θέσης κυλικείου και τουαλετών και εξωτερική θερμοπρόσοψη όλου του κτιρίου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών.