Αμοιρίδης: “Θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, με τον Περιφερειάρχη μας Χ.Μέτιο”

Αμοιρίδης: “Θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, με τον Περιφερειάρχη μας Χ.Μέτιο”

-“Είναι άμεσος συνεργάτης του Πρωθυπουργού μας, αλλά και ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες με αξιόλογα στελέχη που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους”

Μια επίσημη δήλωση υποψηφιότητας για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία, έκανε σήμερα ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο κ.Αμοιρίδης,  με προσωπική του ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος με τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης  Χρήστο Μέτιο και την παράταξη του “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”. Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με την “Περιφερειακή Σύνθεση” (που έχει πλέον καταντήσει… Αποσύνθεση)  του Τάκη Τοψίδη και εκλέχθηκε, δίνοντας της πολλούς ψήφους στο νομό Ξάνθης. Στη συνέχεια όμως διαφώνησε με τον τρόπο αντιπολίτευσης και λειτουργίας και ανεξαρτητοποιήθηκε αποχωρώντας, όπως έκαναν και οι συνάδερφοι του εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύβουλοι  Τζιχάν Ιμάμογλου από την Ροδόπη, Χρήστος Γάκης και Μαρία Πολυμέρου από την Καβάλα και Αριστείδης Μωϋσιάδης από την Δράμα, παρατώντας τον Τοψίδη.

Η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη, αναφέρει συγκεκριμένα:

“Φίλες και φίλοι,
η αυτοδιοίκηση είναι λειτούργημα και αυτοσκοπός προσφοράς στα κοινά του τόπου μας και τους ανθρώπους του. Εσείς είστε κάθε φορά αυτοί που με κρίνετε και συνδιαμορφώνετε τις πράξεις μου. Συνειδητή μου επιλογή είναι να χτίσω αυτή τη σχέση με όλους εσάς, σχέση που θα μεγαλώνει κάθε μέρα. Για αυτό θέλω να επικοινωνήσω δημόσια τις σκέψεις και αποφάσεις μου: Θα είμαι ενεργός στον αγώνα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στον Περιφερειάρχη κο Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε όσα ξεκίνησαν και να σχεδιάσουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας.
H περιφέρεια είναι ο θεσμός που έχει τους πόρους και τις δυνάμεις να βοηθήσει τους πολίτες και τον τόπο μας. Έχω την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού και της διοίκησης, γνωρίζω ότι εάν θέλω να βοηθήσω τη Ξάνθη μας, πρέπει να στηρίξω τις κοινές προσπάθειες μέσα από το βαθμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Με τον Περιφερειάρχη, κο Χρήστο Μέτιο, έχουμε μία πολύμηνη συνεργασία. Συζητήσαμε το πρόγραμμα πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε και να προχωρήσουμε. Εκτίμησα το ότι έχει διαμορφωμένο σχεδιασμό αλλά είναι δεκτικός και σε νέες προσθήκες. Είναι άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού μας και συνοδοιπόρος της κυβερνητικής πολιτικής, συνδιαμορφωτής της ίσως σε πολλά για τον τόπο μας. Σε μία κοινή θητεία με πρωτοφανείς δυσκολίες, όχι μόνο κράτησαν τη χώρα και την περιφέρεια στη σταθερότητα, αλλά ενίσχυσαν με όσες δυνάμεις μπορούσαν τους πολίτες της. Σημαντικό μεταξύ πολλών ότι η περιφέρεια μας αναδείχθηκε ως σημείο αναφοράς διεθνών συνεργασιών με παγκόσμια απήχηση.
Παράλληλα στα πλαίσια που του επιτρέπει ο θεσμός της αιρετής περιφερειακής διοίκησης, ο κος Χρήστος Μέτιος, έκανε και συνεχίζει να είναι ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες με αξιόλογα στελέχη που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, έξω από τα στενά κομματικά μας όρια, με γνώμονα το βέλτιστο διοικητικό αποτέλεσμα. Δήλωσα πριν μήνες ότι θα στηρίξω έμπρακτα και εγώ αυτή την προσπάθεια και την πρόταση που πρεσβεύει. Αυτή η δήλωση ύστερα από την εμπειρία της συνεργασίας μας με το Χρήστο Μέτιο, όχι μόνο συνεχίζει να ισχύει αλλά θεωρώ ότι πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.
Ανακοινώνω λοιπόν, ότι θα είμαι συνοδοιπόρος, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κο Χρήστο Μέτιο, ώστε από κοινού και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – συναγωνιστές, που θα τον πλαισιώσουν στην νέα προσπάθεια, να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας και όλοι μαζί να εργαστούμε για την ολοκλήρωση όσων έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά και να σχεδιάσουμε από τώρα, τα επόμενα βήματα έργων, δράσεων και πολιτικών που θα φέρουν ακόμη καλύτερες μέρες στον τόπο μας.
Η ψυχή αυτών των αποφάσεων είστε εσείς και η υποστήριξη σας σημαντική και απαραίτητη. Το 2023 ας πορευτούμε όλοι μαζί, για τη Ξάνθη μας, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μας, για την Ελλάδα μας.
Ξάνθη 28 Δεκεμβρίου 2022,
Μιχάλης Αμοιρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης