Ενοικίαση αυτοκινήτου ή ιδιοκτησία;

Ενοικίαση αυτοκινήτου ή ιδιοκτησία;

Όταν κάποιος ακούει για ενοικίαση αυτοκινήτου, αμέσως το μυαλό του πηγαίνει είτε σε επαγγελματικά ταξίδια είτε στις διακοπές.

Αν και αυτές είναι οι βασικές αφορμές για τις οποίες νοικιάζει κανείς αυτοκίνητο, δεν είναι και οι μόνες περιπτώσεις, που πρέπει να ανατρέχουμε σε αυτή τη λύση. Είναι μια εξαιρετική ιδέα και για πολλές ακόμη περιπτώσεις, πέντε εκ των οποίων είναι οι ακόλουθες:

  • Γλυτώνετε τη φθορά του προσωπικού σας οχήματος

Είτε έχετε ένα καινούριο αμάξι και δε θέλετε να κάνετε πολλά χιλιόμετρα είτε έχετε ένα παλαιότερο και θέλετε να επιμηκύνετε τη διάρκεια της ζωής του, νοικιάζοντας όχημα θα τα καταφέρετε. Αντί να πάρετε το δικό σας όχημα και να βγείτε στην εθνική κάνοντας ένα μεγάλο οδικό ταξίδι, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ενοικιάσετε. Έχετε υπολογίσει τη φθορά και την ταλαιπωρία από τα οποία γλυτώνετε το αυτοκίνητό σας; Οι εταιρείας ενοικίασης οχημάτων έχουν τα αμάξια, που απαρτίζουν τους στόλους τους στην εντέλεια. Πραγματοποιούν συχνά σέρβις, αλλαγές λαδιών και ελέγχουν την ασφάλεια των οχημάτων (φρένα, αερόσακοι, ζώνες) σε τακτική βάση.

  • Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Πραγματικό test drive

Έχετε σκεφτεί να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο αμάξι; Αντί να κάνετε έναν γύρο στο τετράγωνο με τον πωλητή να σας πιπιλάει το μυαλό για τα πλεονεκτήματα του οχήματος, πάρτε το για ένα τριήμερο. Γνωρίστε τι θα αγοράσετε πρώτα. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων κάνουν προσφορές και κάποιες πουλάνε κιόλας οχήματα. Βγείτε με το υποψήφιο επόμενο αμάξι σας στον δρόμο, σε ένα ταξίδι ή κυκλοφορείστε σε ώρες αιχμής. Ανακαλύψτε όλες τις ιδιομορφίες του μέσα σε λίγες μέρες, αντί να βρεθείτε αργότερα αντιμέτωποι με κάποια λειτουργία, που θα σας δυσκολέψει.

  • Οδηγείστε κάτι άνετο

Επ’ αφορμής των οδικών ταξιδιών, που προαναφέραμε, μπορεί να οδηγείτε κάποιο όχημα, που δεν είναι άνετο και μαλακό. Μπορεί να ξεκινάτε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη να επισκεφθείτε κάποιο φιλικό ζευγάρι και μέχρι να φτάσετε να αισθάνεστε μουδιασμένοι από το ταξίδι. Λογικό από τη μια καθώς είναι πολλές οι ώρες. Από την άλλη οι μεγάλες αποστάσεις είναι ιδανικές να γίνονται αφού νοικιάσετε αυτοκίνητο, καθώς έτσι μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο κατάλληλο ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Επιλέξτε ένα πολυτελές όχημα με αρκετό χώρο για τα πόδια και άνετο στην οδήγηση. Διαλέξτε κάποιο που είτε θα έχει πολύ αποθηκευτικό χώρο για τις αποσκευές σας είτε ευρύχωρη καμπίνα για όλη την οικογένεια. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείτε να χωρέσετε όλη την οικογένεια σε ένα αυτοκίνητο πόλης, ενώ πρόκειται να οδηγήσετε για ώρες. Εξαίρεση αποτελούν τα ταξίδια, που πραγματοποιήσατε ίσως ως φοιτητές. Ήταν μέρος της εμπειρίας και είχε πλάκα. Δεν ισχύει το ίδιο κάποια χρόνια αργότερα, που πλέον είστε οικογενειάρχες.

  • Γλυτώστε καύσιμα κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα

Εάν σκέφτεστε ήδη την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα ως μέσο για να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε έχετε μια πολύ καλή ιδέα. Μπορεί να λατρεύετε το αμάξι σας, αλλά η κίνηση στους δρόμους κάνει τα καύσιμα στον κινητήρα σας να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Καθημερινές υποχρεώσεις, όπως η μεταφορά σας στην εργασία ή η μετακίνηση στις υπηρεσίες ή σε άλλες απασχολήσεις αδειάζουν το ντεπόζιτο σε χρόνο ρεκόρ. Αντ’ αυτού μπορείτε να μειώσετε ακόμη και κατά 1/3 την κατανάλωση καυσίμου νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο πόλης.

  • Θέλετε να κάνετε επίδειξη;

Υπάρχουν μερικές φορές που κανείς δεν ξεφεύγει από πιο ‘ταπεινά’, εγωιστικά συναισθήματα, όπως το να κάνει επίδειξη σε μια συγκέντρωση συμμαθητών επιδεικνύοντας ένα αμάξι. Χωρίς επικρίσεις… συμβαίνει και η ενοικίαση αυτοκινήτου προσφέρει λύσεις και γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Σοβαρολογώντας όμως μπορεί να έχετε συνέντευξη σε μια δουλειά, όπου η εικόνα έχει μεγάλη σημασία. Το να εμφανιστείτε με ένα αξιοπρεπές όχημα πιθανόν να επηρεάσει την έκβαση μιας συνέντευξης. Μπορεί ακόμη να γνωρίσετε τους γονείς της αγαπημένης σας και θέλετε να δημιουργήσετε θετική εντύπωση με το όχημά σας. Άλλωστε όποια κι αν είναι η περίσταση, ένα ωραίο αυτοκίνητο κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ενοικιάσει κανείς αυτοκίνητο. Εκτός των παραπάνω μην ξεχνάμε και το οικονομικό κομμάτι, καθώς πλέον η ιδιοκτησία οχήματος αποδεικνύεται ακριβότερη από την ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη. Η συντήρηση, οι φόροι, η ασφάλιση είναι κάποιες από τις παραμέτρους που στρέφουν όλο και περισσότερους σύγχρονους οδηγούς στην ενοικίαση.