Διδυμότειχο: Μπλόκο απ΄ το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό ηλεκτροφωτισμού LED – Ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε άρον-άρον!!!

Διδυμότειχο: Μπλόκο απ΄ το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό ηλεκτροφωτισμού LED – Ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε άρον-άρον!!!

-Ο διαγωνισμός για το έργο 2,4 εκατ. ευρώ είχε προκηρυχθεί 27 Ιουλίου 2022 και ανάδοχος ανακηρύχθηκε η  Εβρίτικη εταιρεία DASTERI A.E

-Με την 612/2022 Πράξη το ΣΤ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν επέτρεψε να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη, γιατί διαπίστωσε προβλήματα στις τεχνικές προδιαγραφές της  μελέτης

-Η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες, με την διαδικασία του κατεπείγοντος αποφάσισε να μην ασκηθεί ένσταση, αλλά να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ο διαγωνισμός και να επαναπροκηρυχθεί

Μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην υπογραφή της την σύμβαση για το έργο: “Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό” ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Με τον… στυλό στα χέρια, λίγο πριν υπογράψουν την σύμβαση, έμειναν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο εκπρόσωπος της Εβρίτικης εταιρείας DASTERI A.E από την Αλεξανδρούπολη, η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος τον περασμένο Νοέμβριο, αφού άλλωστε ήταν και η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για αυτό το σημαντικό έργο.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2022, δυο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έφτασε στα γραφεία του δήμου Διδυμοτείχου η 612/2022 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία αναφέρονταν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης, γιατί διαπιστώθηκαν προβλήματα σε δυο όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στις 27 Ιουλίου 2022 και αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές της αρχικής μελέτης. Η απόφαση αυτή πρωτοκολλήθηκε την Τρίτη  27 Δεκεμβρίου 2022, αφού λόγω γιορτών των Χριστουγέννων υπήρχε αργία την Δευτέρα. Έτσι την επομένη, δηλαδή χθες Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου που υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δηλαδή, ήρθε το συγκεκριμένο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σε αυτή αποφασίστηκε να μην ασκηθεί ένσταση κατά της 612/2022 Πράξης του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί αυτό θα ήταν χρονοβόρο και θα καθυστερούσε ακόμα και 8 μήνες την διαδικασία, αλλά να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις 27/7/2022 ύψους 2,4 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο με την ανακήρυξη της εταιρείας DASTERI ως αναδόχου. Να γίνουν αποδεκτές οι ενστάσεις που διατυπώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, να γίνει τροποποίηση των όρων της διακήρυξης και τροποποίηση των τεχνικών προδιαγραφών της αρχικής μελέτης, σε πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να γίνει ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του διαγωνισμού για το έργο: “Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό”.

Στη συνεδρίαση να επισημάνουμε ότι μετείχαν και φυσικά ψήφισαν ομόφωνα την συγκεκριμένη απόφαση, μόνο οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, δηλαδή ο ίδιος ο δήμαρχος και οι Τσιμπανλιώτης, Μπιλιακάκης, Γεωργιάδης, ενώ απουσίαζαν οι Σιαλάκης, Τσιβάρας, Σίμογλου από την αντιπολίτευση.

Η νέα διαδικασία με την ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ νέου διαγωνισμού, θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες. Όπως βλέπετε, με διαδικασίες… fast truck ο δήμος Διδυμοτείχου πήρε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και μέσα στις γιορτές μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αποφάσισε να προχωρήσει πολύ γρήγορα το συγκεκριμένο έργο ύψους πλέον 2,5 εκατ. ευρώ, για τον ηλεκτροφωτισμό με λαμπτήρες τύπου LED. Μην ξανακούσω λοιπόν και ξαναδιαβάσω για την.. γραφειοκρατία του Δημοσίου που καθυστερεί ή ότι έχει προβλήματα στις υπηρεσίες του ο δήμος Διδυμοτείχου. Ταχύτατα ενήργησε στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετά το μπλόκο στην υπογραφή της σύμβασης με την Εβρίτικη εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη, από την 612/2022 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ακύρωση και επαναπροκήρυξη διαγωνισμού ηλεκτροφωτισμού LED

Τέλος, να επισημάνουμε ότι σχεδόν η ίδια εξέλιξη υπήρξε τον περασμένο Αύγουστο και με αντίστοιχο έργο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην Αθήνα, με δήμαρχο τον γνωστό ηθοποιό Γιάννη Βούρο, μετά την απόφαση 312/2022 του ΣΤ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επίσης μπλόκαρε την υπογραφή σύμβασης με την ίδια εταιρεία, την DASTERI A.E της οικογένειας Δαστερίδη από την Αλεξανδρούπολη. Κι εκεί συνεδρίασε ΑΜΕΣΑ η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει ένσταση και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού της προμήθειας, με τίτλο «Προμήθεια φωτιστικών LED για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας». Όπως και στο Διδυμότειχο δηλαδή και μάλιστα με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν και στον δήμο Διδυμοτείχου. Την εναρμόνιση της νέας διακήρυξης με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 3424Β/02.07.2022), με στόχο περαιτέρω οικονομικό όφελος για τον Δήμο μέσω της επιβράβευσης της επίτευξης εξοικονόμησης ενέργειας. Κάτι συμπτώσεις που υπάρχουν καμιά φορά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*