Αλεξανδρούπολη: Δεκάδες… προεκλογικές βασιλόπιτες από τον Δ.Καραβασίλη, με έξοδα του ξενοδοχειακού ομίλου Δασκαλαντωνάκη

Αλεξανδρούπολη: Δεκάδες… προεκλογικές βασιλόπιτες από τον Δ.Καραβασίλη, με έξοδα του ξενοδοχειακού ομίλου Δασκαλαντωνάκη

Δεκάδες… προεκλογικές βασιλόπιτες στάλθηκαν αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, σε θεσμικούς εκπρόσωπος της πόλης και όχι μόνο.

Αποστολέας ήταν ο όμιλος  Grecotel της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος  διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία της πόλης Astir Palace και  Εγνατία, με το δεύτερο ως γνωστόν να ανήκει στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και  έχει παραχωρηθεί για 20 χρόνια στο συγκεκριμένο όμιλο. Παραχώρηση που έληγε κανονικά το 2023, αλλά παρατάθηκε μέχρι το 2025 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οπότε ο νέος δήμαρχος θα κληθεί να συζητήσει και να ανανεώσει την παραχώρηση του στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη.

Στις πολυτελείς βασιλόπιτες, που περιλάμβαναν μάλιστα και φλουρί ξεχωριστά σε ειδική καλαίσθητη θήκη, μαζί με την κάρτα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, εκπροσώπου του τεράστιου ξενοδοχειακού ομίλου, υπήρχε  και η κάρτα του Διευθυντή των ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης, του Δημήτρη Καραβασίλη. Αυτός προφανώς και κατάρτισε τον κατάλογο των αποδεκτών για τις βασιλόπιτες. Πολλές από αυτές μάλιστα στάλθηκαν και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σε γιατρούς, ίσως γιατί ο κ.Καραβασίλης έχει δυο-τρεις φίλους εκεί που διαδίδει πως θα είναι υποψήφιοι του.

Σίγουρα πάντως έχει ενδιαφέρον αν έστειλε βασιλόπιτα και στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη (με την κάρτα του προφανώς), του οποίου την θέση… ονειρεύεται να πάρει, με την βοήθεια ανθρώπων όπως ο Λάκης Κιτσικίδης ή ο Δημοσθένης Δούκας, το παλιό (πιο παλιό δεν γίνεται) κατεστημένο της πόλης, που νομίζει ότι μπορεί να επηρεάζει ακόμα πρόσωπα και καταστάσεις.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, να σταλούν δηλαδή από το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό όμιλο βασιλόπιτες και όπως λένε αρκετοί από όσους τις έλαβαν, αναπόφευκτα συνδέεται και πάει το μυαλό όλων στο ενδεχόμενο ο κ.Καραβασίλης να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Έχει άλλωστε ήδη ανεπίσημα δηλώσει ο ίδιος και όσοι τον περιτριγυρίζουν, ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει την πρόθεση του αυτή και επίσημα. Οπότε,  όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιος αποδέκτης βασιλόπιτας:  “Μας ήρθαν οι… προεκλογικές βασιλόπιτες από τον πιθανό υποψήφιο δήμαρχο, με έξοδα του ομίλου Δασκαλαντωνάκη”.

Μάλλον για κακία μου  φάνηκε αυτό, όπως και η άλλη επισήμανση του, ότι έχει ενδιαφέρον αν σε όλες αυτές οι συναντήσεις που γίνονται στα δυο ξενοδοχεία από τον Διευθυντή του Δημήτρη Καραβασίλη με πιθανούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και υποστηρικτές του και τα κεράσματα, χρεώνονται επίσης στον ίδιο όμιλο ή τις πληρώνει από την τσέπη του. Τι τον νοιάζει άλλωστε και αυτόν αλλά και εμάς. Τεράστιος όμιλος είναι η Grecotel, πληρώνει ο Δασκαλαντωνάκης.