Οντέρ Μουμίν: Σάλος με τον δήμαρχο Ιάσμου – Παρέμβαση Βορίδη για «τυχόν έκνομες ενέργειες»

Οντέρ Μουμίν: Σάλος με τον δήμαρχο Ιάσμου – Παρέμβαση Βορίδη για «τυχόν έκνομες ενέργειες»

-Στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους, ζητά παραιτήσεις, κόβει μισθούς και απολύει υπαλλήλους ως… Γκιουλενιστές

-Επικοινωνία Βορίδη με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα και  ζήτησε να ελεγχθούν οι αποφάσεις και ενέργειες του προκλητικού Μουμίν

Πανελλήνιος σάλος έχει προκύψει από σειρά αποφάσεων για ανακλήσεις Αντιδημάρχων, απολύσεις εργαζομένων και σφράγιση της Ταμειακής Υπηρεσίας που έχει πάρει ο προκλητικός δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ακολουθώντας μάλλον ανορθόδοξες πρακτικές για τη διοίκηση του δήμου,  οι κινήσεις του έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς 0ι ενέργειες του δημάρχου απασχόλησαν και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που επικοινώνησε με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε « να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό, οι ενέργειες του δημάρχου θα αξιολογηθούν συνολικά, προκειμένου να αποφασιστούν τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποφασιστεί και η παύση από τα καθήκοντα του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. 

Κι αν ο ίδιος ο Μουμίν διατείνεται ότι οι αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι έχουν σχέσεις με την FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκουλέν, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική», ο δήμαρχος επικαλείται συνεχώς «λόγους δημοσίου συμφέροντος», για να αιτιολογεί τις αποφάσεις του.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο κ. Μουμίν βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει έως την Πρωτοχρονιά. Η μετακίνησή του έγινε «καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ποσού», πάντα «για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».

dimarxos_dim
 Εργαζόμενοι καταγγέλλουν απολύσεις και διακοπή μισθών

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος Ιάσμου έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών. «Κερασάκι στην τούρτα» ήταν οι απολύσεις δύο εργαζομένων -ο ένας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι ανακλήσεις όλων των αντιδημάρχων, με τον ίδιο να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλες τις εξουσίες.

Μία πρόχειρη ανάγνωση των ανακοινώσεων του Δήμου στο Facebook δείχνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές υπηρεσιακές αλλαγές, ενώ ο δήμαρχος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα για να προβάλλει όχι μόνο τα πεπραγμένα του, αλλά και τη στάση του για άτομα που θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο κ. Μουμίν σχολιάζει καυστικά μία ανάρτηση, στην οποία, όπως υποστηρίζει «απανωτά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη καταδεικνύουν ερασιτεχνισμό και σαν να παραπέμπουν σε βαριά κακουργήματα (πιθανότατα εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση)». Ο δήμαρχος μιλά για οργάνωση τουλάχιστον 20 μελών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Η σφράγιση της Ταμειακής Υπηρεσίας και οι πληρωμές εκτός 
Λίγες ημέρες πριν, ο δήμαρχος Ιάσμου, επικαλούμενος πάλι «εξαιρετικούς και επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» διέταξε τη σφράγιση του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας. Λόγω των εορτών, αποφάσισε ότι η πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα γίνεται «κατ’εξαίρεση και σε χώρο εκτός του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας». Ήδη είχε παραπέμψει στο πειθαρχικό δύο εργαζόμενους της υπηρεσίας.

 
Τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 16 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την αποδοχή της παραίτησης της μέχρι πρότινος Ειδικής του Συνεργάτιδος, ενώ ανακάλεσε μέχρι νεωτέρας όλες τις άδειες, όλων των υπαλλήλων και όλων των υπηρεσιών, πλην των αδειών ασθενείας.
 Στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, είχε παραπέμψει άλλους τρεις υπαλλήλους στις 9 Δεκεμβρίου, τους οποίους κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
 «Ζητώ άμεσα τις παραιτήσεις σας» 

Σε υψηλούς τόνους μίλησε ο κ. Μουμίν και για τους προκατόχους του, που κάλεσε να παραιτηθούν.
«Ζητώ άμεσα τις παραιτήσεις σας, από τις θέσεις δημοτικών συμβούλων που κατέχετε, για να ξεβρομίσει επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου» έγραψε στη σελίδα του δήμου στο Facebook.

 Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν και τρία μέλη της παράταξής του, τα οποία διεγράφησαν, όπως και πρώην ειδική συνεργάτιδα, την οποία έθεσε εκτός συνδυασμού.
 
Ανακάλεσε τους αντιδημάρχους και κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες

Πλέον,  ο  Οντέρ Μουμίν, ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο – και μόνο – τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης  τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, «οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». 
Στην τελευταία ανάρτηση, ανακοινώθηκε η ανάκληση των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου και την ανάθεση των καθηκόντων τους στον ίδιο. Επίσης, ζητά παραιτήσεις όλων όσοι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FEκαι την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:
«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010. 
Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου. 
Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». 

 
Η απόλυση εργαζομένων 

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκουν στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».
Στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος κατηγορεί ότι ανήκει επίσης στην οργάνωση του Γκιουλέν.
Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις
«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

 «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ. 
Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ. 
Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.».  

Οι προκλητικές δηλώσεις του στην Τουρκία

Ο δήμαρχος του Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν πριν δύο χρόνια (Φεβρουάριος 2020) ομιλών στην Προύσα σε εκδήλωση συλλόγου «Τούρκων» της Θράκης, είχε μιλήσει πολύ προκλητικά, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και την ανακοίνωση τότε της ΚΕΔΕ που καταδίκασε αυτές τις δηλώσεις. Στη συνέχεια προσπάθησε ανεπιτυχώς να τις… μαζέψει.

  • Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους. Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα”.
  • “Ο πρόεδρος μου είπε πως δεν δίστασαν και πρόσφεραν τη στήριξή τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις βουλευτικές εκλογές στη Δυτική Θράκη. Κι εγώ είμαι μάρτυρας σ’ αυτό. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που ήρθατε στη Δυτική Θράκη και χρησιμοποιώντας το δημοκρατικό σας δικαίωμα συμμετείχατε στις εκλογές και με στηρίξατε με τις ψήφους σας”.
  • “Τον Ίασμο, που για μας αποτελεί τη γέφυρα των Βαλκανίων, εγώ τον βλέπω ως εξής: Ο Δήμος Ιάσμου είναι ένας Δήμος στον οποίο ζουν μαζί Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Έλληνες. Σκοπεύουμε να γίνουμε η πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας. Και σ’ αυτό το θέμα ελπίζουμε να έχουμε και τη δική σας στήριξη”.

Αφήστε το σχόλιό σας