Διδυμότειχο: Υποδέχθηκαν το 2023 με διακοπές νερού, όπως και την περσινή Πρωτοχρονιά

Διδυμότειχο: Υποδέχθηκαν το 2023 με διακοπές νερού, όπως και την περσινή Πρωτοχρονιά

-Συνολικά 98 φορές η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου έβγαλε ανακοινώσεις για διακοπές  νερού ή προβλήματα ύδρευσης το 2022

Με διακοπές νερού σε περιοχές του Διδυμοτείχου αλλά και παρέβρια χωριά και προβλήματα ύδρευσης σε πολλές περιοχές της πόλης, υποδέχθηκαν οι δημότες το 2023, όπως δηλαδή είχε συμβεί και πέρυσι παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Το 2022 λοιπόν, αποχαιρέτησε τους κατοίκους της πόλης και γενικότερα του δήμου Διδυμοτείχου, όπως ακριβώς είχε μπει. Με σοβαρά προβλήματα ύδρευσης, αφού το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στις 6 το απόγευμα η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου με επίσημη ανακοίνωση της. λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου δηλαδή, υπήρξε θραύση αγωγού και μάλιστα… αιφνίδια όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Δεν την περίμεναν δηλαδή, άσχετα αν σε ολόκληρο το 2022 με την συγκεκριμένη, έγιναν 98 συνολικά οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ για διακοπές νερού και γενικότερα προβλήματα ύδρευσης στον δήμο Διδυμοτείχου, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα της, ένας συμπολίτης που της μετρούσε όλο τον χρόνο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Διδυμογείχου το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς ανέφερε:

Ένα χρόνο ακριβώς νωρίτερα, δηλαδή 31 Δεκεμβρίου 2021, πάλι η ΔΕΥΑΔ είχε ανακοινώσει διακοπές νερού και προβλήματα ύδρευσης, λόγω θραύσης στην ίδια μάλιστα περιοχή.

Σε εκείνη την ανακοίνωση δεν ανέφεραν για αιφνίδια θραύση του κεντρικού αγωγού τουλάχιστον, ενώ η χθεσινή, αν και προηγήθηκαν άλλες 97 σε ολόκληρο το 2022, δηλαδή σχεδόν 1 στις 4 ημέρες του χρόνου οι κάτοικοι της πόλης του Διδυμοτείχου είχαν διακοπές νερού ή προβλήματα ύδρευσης με χαμηλή στάθμη.

Η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και ο ίδιος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, μπορεί να υπόσχονται κατά καιρούς ότι λύνουν το συγκεκριμένο διαχρονικό, σοβαρότατο πρόβλημα της πόλης, αλλά τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Μπορεί πριν τα Χριστούγεννα να… διαφήμιζε ο ίδιος και ο Αντιδήμαρχος του έλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη ότι ντύθηκε…Αη Βασίλης και μοίρασε δώρα στα παιδιά με το μηχανοκίνητο έλκηθρο, αλλά στους κατοίκους συνολικά το μεγαλύτερο και πολυπόθητο ώωρο που περιμένουν, να έχουν δηλαδή το στοιχειώδες αγαθό για μια αξιοπρεπή ζωή, κανονική ροή νερού, δεν τους το έφερε.

Ούτε τώρα, ούτε όταν τον περασμένο Απρίλιο σε συνέντευξη του στο αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον Status FM του Σταύρου Αποστολίδη, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ρωτώντας τον για το καλοκαίρι που ερχόταν, τον αποκάλεσε… Άγιο Ρωμύλο και ρώτησε:  “Τι θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι μπορείτε να μας πείτε; Κανένα ευχάριστο ας το πούμε. Τι προγραμματισμό έχετε, να πούμε το καλοκαίρι ρε παιδί μου, Άγιος Ρωμύλος βοήθεια του τέλος πάντως. Να πούμε κάνα τέτοιο. Ξέρω ‘γω”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Κι ο… Άγιος Ρωμύλος τότε δεσμεύθηκε κατηγορηματικά ότι:  “Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε κάνει τρομερή πρόοδο στο θέμα των διαρροών. Πλέον οι διαρροές στο δίκτυο είναι πάρα πολύ λίγες και το καλοκαίρι θα είναι πάλι δροσερό”.

Το καλοκαίρι διαψεύστηκε, αφού στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, υπήρχαν στις μισές ημέρες του διακοπές νερού για διάφορους λόγους. Τώρα που ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ντύθηκε… Αη Βασίλης-Ρωμύλος, το δώρο που έφερε για την Πρωτοχρονιά στους κατοίκους ήταν και πάλι προβλήματα ύδρευσης και διακοπές νερού.