Ορεστιάδα: Επετειακή Θεία Λειτουργία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης

Ορεστιάδα: Επετειακή Θεία Λειτουργία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης

Παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και ιερούργησε,  πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η επετειακή Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος , για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία ,ο Σεβασμιώτατος κ.Δαμασκηνός ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και κήρυξε το έτος 2023 ως Έτος Επετειακό επί τη συμπληρώσει 100 ετών από  την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδος, της νεότερης πόλεως της Πατρίδας μας, που εξ υπαρχής φιλοξένησε προσφυγικούς πληθυσμούς μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της XVI Μεραρχίας Θεοδώρου Χατζηγεωργίου, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Ανατ. Μακεδονίας Θράκης Στρατηγού Πασχάλη Συριτούδη, του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Χαράλαμπου Ελευθεριάδη και του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Πέτρου Δασκαλάκη.

 

Από τις πολιτικές αρχές παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη,  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδος Χρήστου Ορμανλίδη και του Αντιδημάρχου Ευαγγέλου Μαρασλή, εκπροσώπου του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη.