Ορεστιάδα: Εντυπωσιακό θέαμα στο Ορμένιο – Χιλιάδες μαυροπούλια πετούν χαμηλά λόγω ομίχλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Εντυπωσιακό θέαμα στο Ορμένιο – Χιλιάδες μαυροπούλια πετούν χαμηλά λόγω ομίχλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ασυνήθιστο, εντυπωσιακό θέαμα, που οφείλεται στην έντονη ομίχλη η οποία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νομό μας, καταγράφηκε και στο Ορμένιο Ορεστιάδας.

Χιλιάδες μαυροπούλια να πετούν πολύ χαμηλά ή να κατεβαίνουν μέσα στο χωριό, αφολυ λόγω ης ομίχλης χάνουν τον προσανατολισμό τους. Αυτό μπορείτε να δείτε στα δυο ΒΙΝΤΕΟ που μας έστειλε ο Κώστας Θεοχαρίδης, από το ακριτικό χωριό του δήμου Ορεστιάδας.

 

Ακόμα πιο εντυπωσιακή η εικόνα λίγο έξω από το χωριό, με αμέτρητα μαύρα πουλιά και φ΄ντο την ομίχλη, η οποία και σήμερα το πρωί είχε καλύψει πολλές περιοχές του Έβρου.

Παρόμοιο φαινόμενο είχε καταγραφεί χθες και στο νότιο Έβρο από οδηγό και συγκεκριμένα στον δρόμο Αλεξανδρούπολης-Φερών, κοντά στο Μοναστηράκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτόγνωρο θέαμα για οδηγό πρωτοχρονιάτικα, με χιλιάδες μαυροπούλια στον δρόμο Αλεξανδρούπολης-Φερών

Μάλιστα η έντονη ομίχλη και η χαμηλή ορτατότητα, προκάλεσε προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Δημόριτος της Αλεξανδρούπολης. Η πρωινή πτήση της Aegean έφτασε και αφού επιχείρησε τέσσερις φορές να προσγειωθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα, επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, ενώ η αντίστοιχη της Sky express δεν ξεκίνησε καν από την Αθήνα. Το μεσημέρι που η κατάσταση βελτιώθηκε και η ομίχλη εξαφανίστηκε, οι δυο πτήσεις προσγειώθηκαν πάντως κανονικά. Με αυτή της Aegean μάλιστα ήρθε και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στον Έβρο και το πρωί ήταν στο αεροπλάνο που δεν κατάφερε να προσγειωθεί. Φυσικά οι επιβάτες και των δύο πτήσεων, αλλά και όσοι θα ταξίδευαν από την Αλξανδρούπολη, δεν απέφυγαν την ταλαιπωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Έβρος: Σοβαρά προβλήματα λόγω ομίχλης – Δεν προγειώθηκε η πτήση της Agean και επέστρεψε στην Αθήνα

Είναι πάντως πολύ πιθανό, παρόμοια προβλήματα με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης να υπάρξουν και αύριο Τετάρτη λόγω της ομίχλης.