Διδυμότειχο: Προσέφερε και φέτος 40 υποτροφίες σε φοιτητές, φοιτήτριες ΑΕΙ η Ιερά Μητρόπολη

Διδυμότειχο: Προσέφερε και φέτος 40 υποτροφίες σε φοιτητές, φοιτήτριες ΑΕΙ η Ιερά Μητρόπολη

Αρχομένου του Νέου Έτους 2023 η ακριτική Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υλοποίησε  την πρόθεσή της να στηρίξει τους νέους στις σπουδές τους και τις οικογένειές τους, που επωμίζονται το οικονομικό βάρος.

Προσέφερε λοιπόν και φέτος σαράντα (40) υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν στα ανώτατα  εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου ε.έ, στην αίθουσα τελετών του Επισκοπείου Ορεστιάδος, μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τις υποτροφίες στους δικαιούχους φοιτητές, παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Κωνστ. Σουργουτσίδη και των γονέων τους. Προηγήθηκε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλόπιττας.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσφώνησή του αφού συνεχάρη τους νεαρούς φοιτητές και τις φοιτήτριες για την πρόοδό τους, αναφέρθηκε στο πόσο πολύτιμος είναι στη ζωή μας ο χρόνος και τούς προέτρεψε να αξιοποιήσουν τα χρόνια των σπουδών τους, για να αποκτήσουν προσόντα και εφόδια, για να μπορέσουν στη συνέχεια να οικοδομήσουν το μέλλον τους με ήθος και αξιοπρέπεια, και να είναι χρήσιμοι στις οικογένειές τους και την πατρίδα τους, η οποία προσδοκεί από αυτούς ένα καλύτερο αύριο. Τέλος, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους, καλή επιτυχία και καλή φώτιση.