ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βίκτωρ… μΟυγκό του “αδιόρθωτου” Πέτροβιτς και το ψηφέλτιο… νίκης Τοψίδη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βίκτωρ… μΟυγκό του “αδιόρθωτου” Πέτροβιτς και το ψηφέλτιο… νίκης Τοψίδη

Είπα να ηρεμήσω λίγο αυτές τις γιορτινές ημέρες χαράς και αγάπης, αλλά κάποιοι δεν σε αφήνουν πραγματικά να χαλαρώσεις.

Με την έναρξη του νέου χρόνου λοιπόν,  επειδή ιάκουσα τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που βγήκε Status FM να μιλήσει, αλλά και επειδή σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή των Φώτων, εύχομαι να τον… φωτίσει ο Θεός και να πάρει επιτέλους μια απόφαση τι θέλει τελικά να κάνει και να μην συνεχίζει το… γνωστό… παραμύθι που χρόνι τώρα ακολουθεί.

Ο ίδιος, αδιόρθωτος Πέτροβιτς

Γιατί βγήκε να μιλήσει με την ερχή του 2023 όχι για τα προβλήματα του νομού, για πολλά από τα οποία δεν προχωράει την λύση τους  ο ίδιος  ως αρμόδιος… Νομάρχης, αν και θα έπρεπε να ασχολείται μέρα και νύχτα  με αυτά, αλλά τι θα πράξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οτωβρίου.

Που θα είναι υποψήφιος δηλαδή. Στην Περιφέρεια ΑΜΘ με την σημερινή περιφερειακή αρχή ή στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Άρχισε λοιπόν τους… γρίφους, τις διφορούμενες δηλώσεις, θέλοντας να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και να δημιουργεί σεναριολογία γύρω από το όνομα του.

Βλέποντας και διαβάζοντας μάλιστα τους συναδέλφους του από τον Έβρο στο περιφερειακό συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνιατρικιής Βασίλη Δελησταμάτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Θανάση Τσώνη, να έχουν δηλώσει ήδη ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι στο πλευρό του νυν Περιφερειάρχη το 2023, πραγματιά ώρες-ώρες απορώ με τον Χρήστο Μέτιο.

Αντί για τον Ουγκό, κάνε τον… μΟυγκό

Για την… ολύμπια ψυχραιμία και υπομονή του απέναντι σε συμπεριφορές σαν του κ.Πέτροβιτς. Ο οποίος μάλιστα άρχισε τώρα να χρησιμοποιεί και λόγια σπουδαίων ανδρών, όπως κάνει και ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης, στις ανακοινώσεις που… του γράφουν άλλοι φυσικά.

Όταν λοιπόν ο δημοσιογράφος επέμενε στην ερώτηση, τι θα κάνει τελικά τον επόμενο Οκτώβριο και αν θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον κ.Μέτιο ή θα πάει κάπου αλλού, προφανώς στον δήμο Αεξανδρούπολης,  ο Πέτροβιτς χρησιμοποίησε την φράση του Βίκτωρος Ουγκό: «Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα, που έχει έρθει η ώρα της».

Εγώ θα του έλεγα, πριν αρχίσουμε όλοι μαζί τα… Χαχανητά: Δημήτρη άσε τον Βίκτωρα τον Ουγκό και κάνε τον… μουγκό καλύτερα.  Γιατί  δεν έχουμε πάθει όλοι πολιτικό αλτσχάιμερ και γνωρίζουμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορείς να λες ότι ξεκίνησες  την πορεία σου στην αυτοδιοίκηση και ασχολήθηκες για πρώτη φορά το 2010 ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη.

Η “Ανοιχτή Πόλη” και η “Νέα Περιφέρεια”

Τα… τερτίπια που  πας να κάνεις πάλι τώρα, τα ξεκίνησες από  το 2009. Θυμάσαι; Τότε που ίδρυσες την δημοτική παράταξη για να γίνεις υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Την είχε μάλιστα βαφτίσει γνωστός δημοσιογράφος του Έβρου και το όνομα της ήταν “Ανοιχτή Πόλη”.

Από ότι μαθαίνω,  ενοικιάστηκαν και γραφεία, κάπου εκεί στους πεζόδρομους (μη λέμε τώρα που ανήκαν γιατί έχειο ΚΑΙΡος γυρίσματα). Τότε βάλατε και ταμπέλες και… συγκαθίζατε πανηγυρίζοντας. Ενώ όμως ετοιμαζόταν όλοι να διεκδικήσεις τον δήμο Αλεξανδρούπολης,  τους… παράτησες και πήγες υποψήφιος στην Περιφέρεια  με το συγχωρεμένο τον  Παυλίδη.

Κι επίσης, να πάμε στο πιο πρόσφατο σχετικά. Το  2019 πάλι από την μία έλεγες ότι θα είσαι υποψήφιος δήμαρχος, την άλλη ήθελες να γίνεις Περιφερειάρχης. Ίδρυσες μάλιστα και παράταξη, τη  «Νέα Περιφέρεια» (για bannr πάντως στον καλύτερο πήγες) έδωσες και συνεντεύξεις στην Καβάλα και την Κομοτηνή, λέγοντας κατηγορηματικά ότι θα είσαι υποψήφος Περιφερειάρχης.

Έβαλε την… ουρά στα σκέλια

Και τελικά… έβαλες την ουρά στα σκέλια και συντάχθηκες με τον  Χρήστο Μέτιο.  Όχι πως έχασες. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου παρέμεινες, τον μισθό σου τον παίρνεις, άλλωστε στις  σημερινές δύσκολες εποχές που υπάρχουν ειδικά στη δημοσιογραφία, που να τρέχεις τώρα για  τέσσερα-πέντε ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ που λέει και ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης. Με τον οποίο μαθαίνω ότι εσχάτως τα λέτε και τετ-α-τετ.

Το 2019 λοιπόν… πήρες στο λαιμό σου  και τον φίλο σου, τον Κώστα Βενετίδη και τον Χάρη τον Θεοχαρίδη, που έβγαιναν στον Κολιό και κατηγορούσαν το σημερινό Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, γιατί πίστεψαν όσα τους έλεγες. Πως θα πας ως το τέλος, ενώ εσύ το μόνο που ήθελες ήταν να διασφαλίσεις την παραμονή σου ως Αντιπεριφερειάρχης.

Όπως πας να πάρεις και τώρα στο λαιμό σου άλλους, διαβεβαιώνοντας στο παρασκήνιο ότι θα είσαι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Απορώ λοιπόν όπως προανέφερα, με την ψυχραιμία του Μέτιου και πως κάθεται και βλέπει και να ακούει ότι χάρη στην.. σύμπαρξη της δικής σου παράταξης κερδήθηκαν οι εκλογές και να επαναλαμβάνεις την χειρότερη πλευρά σου.

Το ψηφοδέλτιο… νίκης του Τάκη

Θα μου πεις, έχει άλλους… πονοκεφάλους τώρα ο Περιφερειάρχης. Γιατί…  τρέμει το ψηφοδέλτιο νίκης που ετοιμάζει ο αποτυχών το 2019  Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης. Κάποιοι  άλλωστ σιγά-σιγά αφήνουν να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιοι μαζί του στην Περιφέρεια.

Όπως, ο επίσης αποτυχημένος το 2019 υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός. Βγήκε στον Κολιό και είπε πως δεν πρόκειται να είναι αυτή την φορά αντίπαλος του Παναγιώτη Καλακίκου. Ξέρει άλλωστε πως θα πάρει μεγαλύτερη πανωλεθρία τώρα, μετά την κατά γενική ομολογία πολύ πετυχημένη πορεία του σημερινού δημάρχου Σουφλίου.

Θυμάμαι ότι παλαιότερα ο Πουλιλιός είχε βγει σε τοπικό ραδιόφωνο, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα του Evros-news.gr και είπε ότι αυτός είναι αετός και ο δικός μας, ο Κώστας Πιτιακούδης,  κοράκι που προσπαθεί να τον τσμπήσει, αλλά τα κοράκια όταν τσιμπούν στην πλάτη τον αετό πεθαίνουν αυτά τελικά.

Μάλλον όσον αφορά το δήμο Σουφλίου, ταιριάζει στον Βαγγέλη Πουλιλιό  το γνωστό άσμα του Νότη Σφακιανάκη:  “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα”. Για τις δημοτικές εκλογές εννοώ,  μην παρεξηγηθώ. Άφησε λοιπόν να εννοηθεί,  πως θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον φίλο του, τον Τοψίδη και προσπάθησε μάλιστα να κατηγορήσει την Περιφέρεια ότι δεν ενδιαφέρεται για τον δήμο Σουφλίου.

Τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον δήμο πήρε το Σουφλί επί Μέτιου. Όχι φυσικά χατηρικά, αλλά επειδή συνέχεια υπέβαλλε προτάσεις κα μελέτες για χρηματοδοτήσεις και τις εξασφάλιζε, ενώ επί ημερών του δεν είχε υποβάλλει καμιά. Μόνο γκρίνιαζε ο ίδιος α να δικαιολογήσει την ανικανότητα του.

Ο Σκίνδρης των… 313 ψήφων

Επίσης, με τον Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, άφησε να εννοηθεί με γραπτή δήλωση πως θα είναι υποψήφιος και ο γνωστός για την συχνή αλλαγή απόψεων και στάσεων Θόδωρας Σκίνδρης. Μπορεί να είχε ανακοινώσει πριν από καιρό ότι θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, αλλά τώρα ξαφνικά αγάπησε τον καταγόμενο από τη… Νέα Βύσσα και αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του.

Για να δώσει άλλη… δυναμική στο ψηφοδέλτιο νίκης. Μην ξεχνάμε ότι το 2019 ο συνδυασμός του πήρε συνολικά στο Διδυμότειχο… 313 ψήφους, αλλά λόγω του νίμου ΣΥΡΙΖΑ έξέλεξε τον ίδιο. Για να δούμε τώρα μόνος του πόσους ψήφουςς θα καταφέρει να πάρει, αν φυσικά παραμείνει και σε αυτή την απόφαση ως το τέλος και δεν αλλάξει πάλι ξαφνικά.

Για όσους δεν θυμούνται πάντως, ο Σκίνδρης ήταν και πάλι υποψήφιος στην Περιφέρεια του 2014, τότε με το κόμμα Καμμένου (που χάθηκε αυτή η… ψυχή) και επικεφαλής τον αλήστου μνήμης Τέρενς Κουίκ, που είχε έρθει να… σώσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Και ο Γουμενίδης που του έχει… υποχρέωση

Το ψηφοδέλτιο… νίκης του Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, ακούγεται ότι μπορεί να συμπληρώσεικαι ένας ακόμα… πετυχημένος. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Γουμενίδης, που δεν μπόρεσε να εκλεγεί το 2019  με τον Βαγγέλη Λαμπάκη.  

Ξέρετε, αυτός που είχε δηλώσει  μόνιμη κατοικία  το εξοχικό του στην Μάκρη, για να παίρνει τα 40 ευρώ της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ως δημοτικός σύμβουλος του Απόστολου Φωτιάδη τότε.

Έχει υποχρέωση άλλωστε στον Τάκη, αφού  του… βόλεψε τον γιο στο Επιμελητήριο Έβρου, χωρίς εξετάσεις και ΑΣΕΠια. Αυτά άλλωστε ισχύουν για όλους τους άλλους νέους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης, είναι υπέρ της διαφάνειας σε τέτοια ζητήματα και φάνηκε πολλές φορές πόσο την εφαρμόζει στις προσλήψεις του Επιμελητηρίου Έβρου.

Ο Μπάμπης και αν έχει… υποχρέωση

Όπως και στην περίπτωση της κόρης του πρώην Προέδρου της Νομαρχιακής Έβρου της Ν.Δ Μπάμπη  Παναγόπουλου. Αυτός και αν έχει υποχρέωση στον αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ το 2019. Από τους πρώτους πρέπει να είναι υποψήφιος και όχι να κινείται… παρασκηνιακά, όπως έκανε την προηγούμενη φορά, παρέα με την μεγάλη μου συμπάθεια, τον Λάκη Κιτσικίδη.

Γιατί μόλις η κόρη του έφυγε από συμβασιούχος Γραμματέας της ΠΕΔ ΑΜΘ, όταν λειτουργούσαν τα γραφεία της Αλεξανδρούπολης επί προεδρίας του ΒαγγέληΛαμπάκη, αμέσως  ο φίλος του ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης την τακτοποίησε μέσω της Αναπτυξιακής Εταρείας στο Επιμελητήριο Έβρου.

Ο Θόδωρας ο Σκίνδρης, μπορεί να  έχει πάντως ενδοπαραταξιακό αντίπαλο στην περιοχή του Διδυμοτείχου, αν και τώρα μαθαίνω… δραστηριοποιείται προς Ορεστιάδα μεριά και τον νυν Αντιδήμαρχο Διδυμοτείχου Βούλη Μπιλιακάκη. Φίλο του Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, με τον οποίο άλλωστε εκλέχθηκε μέλος στη Δ.Σ του Επιμελητηρίου Έβρου.

Αχαριστία να μην τον βοηθήσει, τώρα που του έφυγαν αρκετοί και ζορίζεται να βρει υποψήφιους και αναγκάζεται να..μαζεύει Πουλιλιούς, Σκίνδρηδες και Γουμενίδηδες. Άλλωστε ο Πρόεδρος τον βοηθάει και του δίνει και δουλειές με απ’ ευθείας αναθέσεις από το Επιμελητήριο. Δεν υπάρχει κώλλυμμα εκ του νόμου (ποιος το… χέζει το ηθικό), οπότε και ο Βούλης στο… ψηφοδέλτιο νίκης του Τάκη.

 Ο… Ναρκαλιευτής