Θεοδωρικάκος: Φέρνει στον Έβρο πρέσβεις Ευρωπαϊκών χωρών, για.. αυτοψία στο σημείο κατασκευής νέου φράχτη

Θεοδωρικάκος: Φέρνει στον Έβρο πρέσβεις Ευρωπαϊκών χωρών, για.. αυτοψία στο σημείο κατασκευής νέου φράχτη

-Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και αναμένεται να γίνει στην περιοχή Διδυμοτείχου-Σουφλίου όπου θα γίνουν τα πρώτα 35 από τα 140 χιλιόμετρα του νέου φράχτη

-Θεοδωρικάκος: Θα κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή 140 χιλιόμετρα. Τα πρώτα 35 θα ξεκινήσουν άμεσα

Επίσκεψη στο νομό Έβρου, συνοδευόμενος μάλιστα από πρέσβεις χωρών της Ευρωπαϊκών Ένωσης, αναμένεται να πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Θεοδωρικάκος μετά τον υπουργό  Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης και υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev με τους οποίους έπισκέφθηκαν το νέο φράχτη 27 χιλιομέτρων στον Πόρο Φερών, θα έρθει πιθανότατα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου μαζί με πρέσβεις Ευρωπαϊκών Χωρών. Θα επισκεφθούν την περιοχή μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, όπου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων φράχτη, κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ, από Ψαθάδες έως και Κορνοφωλιά. Δεν αποκλείεται πρώτα να βρεθούν στον ήδη κατασκευασθέντα νέο φράχτη και στη συνέχεια να μεταβουν μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Στόχος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και ης Κυβέρνησης, είναι να γίνει… αυτοψία και να δείξουν στους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε, το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την λαθρομετανάστευση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είναι παράλληλα και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό γίνεται για να πειστούν ότι υπάρχει ανάγκη κατασκευής του φράχτη με επέταση του για άλλα 140 χιλιόμετρα συνολικά, να το μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους και ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ένα μεγάλο μέρος της κατασκευής τους.

Θεοδωρικάκος: Θα κατασκευαστεί φράχτης ακόμα 140 χιλιόμετρα

Τα πρώτα 35 χιλιομέτραστο κεντρικό σημείο θα αρχίσουν άμεσα

Για την υλοποίηση της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στην αποτροπή εισόδου στη χώρα λαθρομεταναστών και οι συνεχείς προκλητικές ιαχές της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ήταν τα κύρια θέματα που ανέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κατασκευάσει φράκτη σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου. «Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, το οποίο είναι ένα μήκος συνολικό που μπορεί να κατασκευαστεί ο φράχτης, ακόμα 140 χιλιόμετρα» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας: «Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο με προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, είμαστε απολύτως έτοιμοι και περιμένουμε την τυπική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν, απορρίπτει με ψυχραιμία και απόλυτη αποφασιστικότητα τις προκλήσεις. Η τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πατρίδα μας έχει ενισχυθεί σε καθοριστικό βαθμό στρατηγικά, στρατιωτικά, είναι αξιοσέβαστη και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να απειλήσει, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας. Επομένως, όπου και αν πάνε τις προκλήσεις τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να κάνουν το παραμικρό».

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Γαύδο ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί με ψέματα και συκοφαντικές δηλώσεις των εκπροσώπων της τον τεχνητό διχασμό. Επιπρόσθετα αναφερόμενος στο περιστατικό με τους παράνομους μετανάστες σε βραχονησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη από τους ακρίτες.