Έβρος: Υπερδιπλάσιοι και το 2022 οι θάνατοι των γεννήσεων  

Έβρος: Υπερδιπλάσιοι και το 2022 οι θάνατοι των γεννήσεων  

Για μία ακόμα χρονιά, οι θάνατοι στον Έβρο ήταν υπερδιπλάσιοι των γεννήσεων, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία για το 2022, με την κατάσταση στο δημογραφικό για την ακριτική μας περιοχή να είναι τραγική.

Συγκεκριμένα,  “έφυγαν” από τη ζωή 2.191 άνθρωποι και ήρθαν στον κόσμο, στα δύο νοσοκομεία του νομού, 1.040 βρέφη, με το «ισοζύγιο» γεννήσεων-θανάτων να είναι αρνητικό κατά 1.151 άτομα. Το “μοτίβο” επαναλαμβάνεται όλα τα τελευταία χρόνια, με τις μεγαλύτερες απώλειες, αναλογικά με τον πληθυσμό του κάθε δήμου, να εμφανίζονται στον κεντρικό και βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου και λιγότερο στον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Όσον αφορά τις γεννήσεις, 859 νεογνά ήρθαν στον κόσμο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και 181 στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αριθμοί μειωμένοι και στα δύο νοσοκομεία σε σχέση με το 2021, στη διάρκεια του οποίου που είχαν γεννηθεί 963 βρέφη και 212 νεογνά, αντίστοιχα.
Στα στοιχεία ανά δήμο του Έβρου, οι αριθμοί γεννήσεων είναι κατανεμημένοι στα δύο νοσοκομεία του νομού (Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου), καθώς οι εγγραφές των νεογέννητων γίνονται αρχικά στα οικεία των νοσοκομείων ληξιαρχεία και στη συνέχεια ακολουθεί (υπηρεσιακά) η εγγραφή τους στα ληξιαρχεία όπου είναι εγγεγραμμένοι ως δημότες οι γονείς. 
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*