Καλακίκος: Εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες σε χωριά που “σβήνουν”. Ζητάμε να μειωθούν κάτω απ’ το μισό

Καλακίκος: Εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες σε χωριά που “σβήνουν”. Ζητάμε να μειωθούν κάτω απ’ το μισό

-Είναι δυνατόν στην Λύρα και την Θυμαριά να έχουν βάλοει 500 ευρώ το τετραγωνικό και 550 στον Προβατώνα;

Αντικειμενικές αξίες που θυμίζουν… Κηφισιά και Κολωνάκι, προβλέπουν οι αρμόδιοι υπρεσιακοί παράγοντες της Πολιτείας για χωριά του νομού Έβρου που “σβήνουν” καθημερινά όλο και περισσότερο, προκαλώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM  και στον Δ.Κολιό, ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Σουφλίου ζητάει να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες και κάτω από το μισό για τα χωριά και σημαντικά στην πόλη, γιατί οι προτάσεις που έγιναν από τους αρμόδιους είναι… εξωφρενικές.  “Στους οικισμούς θα πρέπει να μειωθούν και κάτω από το μισό, γιατί τώρα σε όλους  είναιγύρω στα 500 ευρώ το τετραγωνικό. Δηλαδή πολύ πιο πάνω και από τις εμπορικές αξίες, είπε ο κ.Καλακίκος και συνέχισε: “Οι άνθρωποι ζητάνε να κάνουν δωρεές σρα παιδιά τους και δεν   δέχεται κανένας τα  σπίτια. Γι αυτό τα μισά είναι εγκατελλημμένα.

Είαι δυνατόν στην Ταύρη να έχουμε αντικειμενική αξία 450 ευρώ,  550 στον Προβατώνα και από 500 ευρώ στην Θυμαριά και την Λύρα;  Αυτοί που συνέταξαν τις νέες αντικειμενικές αξίες  δεν έχουν ούτε γνώση, ούτε άποψη ούτε γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται σε αυτή εδώ την περιοχή που η εγκατάλειψη  είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε μόνοι μας να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα με μία σειρά έργων υποδομώ.

Η πρότασή μου είναι να γίνουν σε όλα τα χωριά 200 ευρώ από 500 τώρα και πολλά είναι πάλι και στην πόλη του Σουφλίου να πάει 400 ευρώ, από 550 ευρώ που ήταν και παλιότερα. Είναι εξωφρενικές και εξωπραγματικές οι νέες αντικειμενικές αξίες που προτείνονται και θα οδηγήσουν τον κόσμο σε απόγνωση”, είναι η κραυγή αγωνίας του δημάρχου Σουφλόυ Παναγιώτη Καλακίκου.