Νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ: Βγήκε το ΦΕΚ για 2.900 θέσεις (προσόντα)

Νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ: Βγήκε το ΦΕΚ για 2.900 θέσεις (προσόντα)

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε νέο ενημερωμένο προσοντολόγιο – κλαδολόγιο αναφορικά με τις ειδικότητες των προσλήψεων που θα καλύψει ο στρατός ξηράς.

Ειδικότερα, για το 2023 αναμένεται η έγκριση για την πρόσληψη 1.460 σπουδαστών στα ΑΣΕΙ (Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) – ΑΣΣΥ (Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών) και παράλληλα δρομολογούνται οι ενέργειες υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ εντός του 2023.

Αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείο αφορά στην πρόσληψη 2.900 επαγγελματιών οπλιτών ΕΠΟΠ μέσα στο τρέχον έτος.

Με νέα απόφαση που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθορίζεται επικαιροποιημένο προσοντολόγιο για ειδικότητες του Στρατού Ξηράς ενόψει νέου κύκλου προσλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Γραμματικές γνώσεις

1. Οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, ανά Όπλο – Σώμα και ειδικότητα, είναι οι εξής:

Άρθρο 2
Ειδικές ρυθμίσεις

1. Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν το ομώνυμο ή αντίστοιχης ειδικότητας ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης σχολών της αλλοδαπής, η αντιστοιχία και ισοτιμία αυτού με τους τίτλους που χορηγούν τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης πιστοποιείται από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) σύμφωνα με τον ν. 3328/2005 (Α ́ 80).

2. Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν ο ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που χορηγούν σχολές ή σχολεία της αλλοδαπής, η ισοτιμία και αντιστοιχία αυτού με τους τίτλους που χορηγούν τα ελληνικά σχολεία ή σχολές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαπιστώνεται ως εξής:

 

  • α. Για τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μη τεχνικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • β. Για τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της επιτροπής Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και βεβαίωση αντιστοιχίας βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εικοσαβάθμια κλίμακα.ροκήρυξη ΕΠΟΠ 2023 για 2900 προσλήψεις στο Στρατό

3. Όπου στις διατάξεις της παρούσας ορίζεται ως προσόν το αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής, η έννοια των όρων αυτών είναι ότι το πτυχίο περί του οποίου πρόκειται, στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου που ζητείται με την προκήρυξη.

Την περί αυτού αντιστοιχία χορηγεί το αρμόδιο όργανο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο.

4. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και το επίπεδο αυτής (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1 και καλή Β2), όπου προβλέπεται στις διατάξεις της παρούσας, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α ́ 39) ή τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.