Διδυμότειχο: Η Σχολή Ψυχολογίας έρχεται, η Σχολή Νοσηλευτικής… φεύγει για Αλεξανδρούπολη – Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Διδυμότειχο: Η Σχολή Ψυχολογίας έρχεται, η Σχολή Νοσηλευτικής… φεύγει για Αλεξανδρούπολη – Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ικανοποίηση που επικράτησε στο Διδυμότειχο από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Παρασκευής κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή ότι από την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στο Διδυμότειχο το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ, χθες… θόλωσε με όσα είπε για την Σχολή Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης είχε τονίσει με έμφαση κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής αναφερόμενος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: “Δεν το κρύβω, ο στόχος μας είναι να καταστεί το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα. Και ναι, θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας, με το οποίο το Διδυμότειχο θα καταστεί 5η έδρα του ΔΠΘ και στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απαντώντας σε γενικότερη ερώτηση για τον μικρό αριθμό φοιτητών που έρχονται πλέον στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, λόγω και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Όπως είπε μεταξύ άλλων για την Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Μητσοτάκης: Λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας του χρόνου στο Διδυμότειχο. Ανταγωνιστικά προϊόντα απ’ την Ορεστιάδα με χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο (ΒΙΝΤΕΟ)

¨”Το Τμήμα ψυχολογίας το οποίο θα γίνει στο Διδυμότειχο,  να γνωρίζει ο φοιτητής ότι αν πάει εκεί θα έχει καλές προοπτικές γιατί θα πάρει καλές σπουδές.

Ειδικά για το τμήμα ψυχολογίας, η ψυχολογία είναι ένα αντικείμενο που επιστρέφει θα έλεγα δυναμικά στο προσκήνιο. Εθεωρείτο μια επιστήμη η οποία δεν είχε πολλές προοπτικές. Τώρα βλέπουμε ότι έχει πολύ σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι και το τμήμα στο Διδυμότειχο θα είναι ένα πολύ καλό τμήμα. Θα βοηθήσουμε και με τις υποδομές -και σε συνεννόηση πάντα με την Περιφέρεια- διότι τα τμήματα αυτά τελικά θα είναι τμήματα υγιή που θα στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες αλλά κυρίως θα προσφέρουν καλή εκπαίδευση στα νέα παιδιά που θα τα επιλέξουν”.

“Νομίζω ότι έχει μία βάση η άποψη η Νοσηλευτική Σχολή

πρέπει ενδεχομένως να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη”

Σε ερώτηση για την Σχολή Νοσηλευτικής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε:

“Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι αρμοδιότητα των πανεπιστημίων και των τμημάτων που την καθορίζουν. Το πού πρέπει να βρίσκεται η Νοσηλευτική σχολή είναι ένα αντικείμενο συζήτησης. Και ακούω τις απόψεις αυτές οι οποίες λένε ότι θα είχε λογική, από τη στιγμή που μπορούμε να ενισχύσουμε το Διδυμότειχο με άλλα τμήματα, η Νοσηλευτική ενδεχομένως να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για να είναι κοντά στο ίδιο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Είναι μία άποψη η οποία νομίζω ότι έχει μία βάση.

Από εκεί και πέρα, η περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου, ανεξαρτήτως της παρουσίας της Νοσηλευτικής, είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει σχετικά με τη στελέχωση των νοσοκομείων, ειδικά αυτών που βρίσκονται στην, εντός ή εκτός εισαγωγικών, άγονη γραμμή.

Έχουν υπάρξει συγκεκριμένες εξαγγελίες για το ζήτημα αυτό, θα ενημερωθώ συγκεκριμένα, δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, θα ζητήσω όμως να έχω μία ενημέρωση από τον Υπουργό και την Αναπληρώτρια Υπουργό.

Αναγνωρίζω αυτό το οποίο λέτε, ότι το νοσοκομείο αυτό καλύπτει πολλές ανάγκες, όχι μόνο του τοπικού πληθυσμού και παράτυπων μεταναστών αλλά προφανώς και των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Ότι επαναλαμβάνει για τη Νοσηλευτική Σχολή

κάθε τόσο ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός χθες στην Αλεξανδρούπολη για τη Νοσηλευτική Σχολή, αφήνοντας “ανοιχτό” το ενδεχόμενο μεταφοράς της στην Αλεξανδρούπολη, προφανώς δεν έπεσαν ως… κεραυνός εν αιθρία. Προφανώς αναφέρθηκαν και στη συνάντηση-συζήτηση που είχε προχθές Παρασκευή στην Κομοτηνή με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Είναι γνωστό άλλωστε ότι η θέση του ΔΠΘ είναι να μεταφερθεί η Νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη ως Τμήμα του ΔΠΘ και να φύγει από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου αποτελεί τώρα παράρτημα. Μάλιστα ο νέος Πρύτανης Φώτης Μάρης, είναι από τους… υπέρμαχος της μεταφοράς στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια άποψη έχει εκφράσει επανειλημμένα και ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, είτε με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, είτε μετέχοντας σε συσκέψεις για το πρόβλημα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.  Επαναλαμβάνει δηλαδή την θέση:  “Απαραίτητη προϋπόθεση για την μεταφορά της Νοσηλευτικής, που πρέπει να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο αφού ήταν εντελώς ατυχής η ένταξή της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι να ιδρυθούν άλλα Τμήματα στο Διδυμότειχο”. Δεν γνωρίζουμε αν μίλησε και ο ίδιος με τον κ.Μητσοτάκη και του εξέφρασε την συγκεκριμένη άποψη, αλλά η ουσία είναι πως η αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη της Σχολής Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, δείχνει να έχει ξεκινήσει.