Ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης νέος Αρχηγός ΓΕΣ, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης νέος Αρχηγός ΓΕΣ, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

-Κατάγεται από το Παλιούρι Διδυμοτείχου και διετέλεσε Διοικητής στην ΧΙΙ Μεραρχία Αλεξανδρούπολης, στο Δ’ Σ.Σ. και την 1η Στρατιά

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης από το Παλιούρι Διδυμοτείχου, είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, στην θέση του μέχρι πρότινος Χαράλαμπου Λαλούση.

Το ΚΥΣΕΑ κατά την συνεδρίαση του υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγο αποφάσισε τις τοποθετήσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και ο συντοπίτης μας από το Παλιούρι Διδυμοτείχου Αντιστράτηγος  Άγγελος Χουδελούδης που ήταν Διοικητής της 1ης Στρατιάς με έδρα την Λάρισα, τοποθετήθηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντικαθιστώντας τον Χαράλαμπο Λαλούση που αποστρατεύθηκε.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ διετέλεσε επίσης Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης και Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης 

Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης κατάγεται από το Παλιούρι Διδυμοτείχου αλλά και την Κυανή (το χωριό της μητέρας του) όπου και γεννήθηκε το 1964.

Μεγάλωσε στο Παλιούρι αλλά και στο Διδυμότειχο, όπου σπούδασε στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Υπήρξε και ποδοσφαιριστής της τοπικής Α.Ε.Διδυμοτείχου.

Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1982 από την οποία αποφοίτησε το 1986, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου.

Έχει παρακολουθήσει τα βασικά σχολεία του Πεζικού και έχει συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του Νορβηγικού και Γερμανικού στρατού, καθώς και σε αρκετά σχολεία του ΝΑΤΟ σε Γερμανία και Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας έχει συμμετάσχει και σε αρκετές αποστολές των UN και του ΝΑΤΟ, στο Βόρειο Ιράκ, τη Βαγδάτη, το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο Β’ Σώμα Στρατού, στην 71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ» και στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».

Το 2006 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και το 2012 στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα.
Το 2008 του ανατέθηκαν  τα καθήκοντα του Διοικητή του 516 Μ/Κ ΤΠ.
Το 2011 ως Συνταγματάρχης, υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της Ελληνικής Πρεσβείας   στο Πεκίνο, στη Σεούλ και στο Τόκυο, ενώ το 2014 διετέλεσε Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Το 2015 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ με τα καθήκοντα του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων.

Με την προαγωγή του σε Υποστράτηγο το 2019 του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».

Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Κλάδου Πληροφοριών και Ασφάλειας στο ΓΕΕΘΑ.

Το 2021 έχοντας προαχθεί σε Αντιστράτηγο με απόφαση του KYΣΕΑ, τοποθετείται ως Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

Το 2022 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Διοικητής της 1ης Στρατιάς με έδρα την Λάρισα.

Στον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη έχει απονεμηθεί το σύνολο των  προβλεπόμενων  Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.

Είναι γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Το Evros-news.gr και εγώ προσωπικά, συγχαίρουμε από καρδιάς τον συγχωριανό μας νέο Αρχηγό ΓΕΣ, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί και είμαστε περήφανοι όπως και το Παλιούρι και η Κυανή, αλλά πιστεύουμε και όλος ο Έβρος, για την σημερινή απόφαση που τον έφερε στην κορυφή του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Παρέμεινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κρίσεις, παρέμεινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος,. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου:
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ),  με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του  Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).
Ομόφωνα αποφασίστηκε :
1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.
Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*