Θετικό ξεκίνημα το 2023 για τον Άθλο Ορεστιάδας, 3-0 τον Αριστοτέλη Σκύδρας

Θετικό ξεκίνημα το 2023 για τον Άθλο Ορεστιάδας, 3-0 τον Αριστοτέλη Σκύδρας

Την πρώτη του νίκη στο 2023 πανηγύρισε στο κλειστό «Ν. Σαμαράς» ο Άθλος Ορεστιάδας!

Η ομάδα του Έβρου στο ματς της 11ης αγωνιστικής επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-21, 25-19) σετ του Αριστοτέλη Σκύδρας, παίρνοντας έτσι μία άτυπη ρεβάνς, για την ήττα του α’ γύρου, στην επιτυχημένη επανεμφάνιση του τεχνικού Θοδωρή Χουσίδη στην κορυφή του πάγκου μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές του Άθλου μπήκαν με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς και χωρίς να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν «ποιο είναι το αφεντικό», έφτασαν στο πολύτιμο τρίποντο, το α’ της νέας χρονιάς και σίγουρα όχι τελευταίο!

Παρουσία των ενθουσιωδών φίλων του στις κερκίδες ο Άθλος Ορεστιάδας με επιθέσεις από το κέντρο και χαμένα σέρβις των αντιπάλων του προηγήθηκε 10-8 με άσο του Αλγκούλ. Νέος άσος του Γκλάντστόουν Τζούνιορ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +3, 14-11 και με τους αθλητές του Τεό Χουσίδη να προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 20-14 με πόντους του Γκένοφ. Έχοντας επιβάλλει πλέον το ρυθμό της η ομάδα μας, σαν σε προπόνηση, έφτασε στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-17από μπλοκ άουτ του Ριζόπουλου.

Στο β’ σετ ο Αριστοτέλης προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς 2-3, αλλά στη συνέχεια ο Άθλος με τον Βραζιλιάνο Ντε Πρα να δηλώνει δυναμικά παρών και αποτελεσματικό μπλοκ «πήρε κεφάλι» με 11-6 και 14-7. Με την ομάδα μας να κυριαρχεί απόλυτα σε όλους τους τομείς και το σκορ να παίρνει εντυπωσιακές διαστάσεις 19-11, ο Άθλος χαλάρωσε. Οι φιλοξενούμενοι με το καλό σερβίς του Ντουντούδη και ένα επιμέρους σερί 0-5 «ροκάνισαν» τη διαφορά» σε 23-21, αλλά με επίθεση Ντε Πρα και άσο του «Ρίμπο» η ομάδα μας ζευγάρωσε με 25-21 μέσα σε αποθέωση τα κερδισμένα της σετ, 2-0
Καλό ξεκίνημα για τον Άθλο και στο γ’ σετ, 5-1, με την ομάδα μας να μπαίνει αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς. Με… ξεκούραστους πόντους από αλλεπάλληλα λάθη της ομάδας Σκύδρας, η ομάδα μας ξέφυγε με 8-4, αλλά στη συνέχεια ο Αριστοτέλης μείωσε σε 10-9, από δικά μας λάθη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτή την αδράνεια του Άθλου, αλλά σταδιακά οι αθλητές του Χουσίδη, ανέβαζαν ρυθμό και με το καλό σερβίς του αρχηγού Ριζόπουλου ξέφυγαν και πάλι 13-9. Με πολύ καλό μοίρασμα παιχνιδιού του Κασαμπαλή, άσους του Γκλάντστόουν Τζούνιορ 20-14.
Το σετ μπολ, 24-18 “σημαδεύτηκε” από τον τραυματισμό του άτυχου άσου της Σκύδρας, Σδραυκάκη, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος υπό το ιπποτικό χειροκρότημα των φιλάθλων μας, οι οποίοι στην επόμενη φάση, 25-19 αποθέωσαν όρθιοι με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα την ομάδα μας, για την επιστροφή της στις επιτυχίες και την πολύτιμη νίκη επί των φιλοξενούμενων με 3-0.
Ο “πιστός στρατιώτης” του Άθλου, Θοδωρής Χουσίδης δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο “ντεμπούτο” στην ανάληψη, εκ νέου, της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, η οποία όπως τόνισε περιμένει να βγάλει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια: «Μετά την αλλαγή προπονητή κοιτάξαμε να δουλέψουμε σε κάποια σημεία στην τακτική μας και στην τακτική του αντιπάλου μας. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως δουλέψαμε πιο πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας, για να “πάρουμε τα πάνω μας”, αφού προερχόμασταν από κάποιες ήττες. Θέλαμε τη νίκη, τα παιχνίδια αυτά όπως έχω πει είναι “εξάποντα” με ομάδες που κυνηγάς τον ίδιο στόχο. Η νίκη ήρθε, το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, εύκολο το κάναμε εμείς με την αγωνιστικότητά μας και τη μαχητικότητά μας. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει περισσότερες δυνατότητες να βγάλει στο γήπεδο και πιστεύω, πως θα το δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια.
Σε ερώτηση για την επιστροφή του στο πλευρό της ομάδας σε μία δύσκολη περίοδο ο κ. Χουσίδης δήλωσε για άλλη μια φορά εμφατικά «πιστός στρατιώτης! Εφόσον διευθετήθηκαν κάποια επαγγελματικά θέματα, δε θα μπορούσα να είμαι έξω από την ομάδα. Έχω πει και στον πρόεδρο κ. Τσολακίδη, πως όσο με χρειάζεται η ομάδα θα είμαι εδώ, για να δώσω ό,τι μπορώ για να είναι η ομάδα στην κορυφαία κατηγορία, κάτι που αξίζει όλη η πόλη» τόνισε ο πρωτεργάτης της ιστορικής ανόδου του Άθλου στην Volleyleague.
Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του αρχηγού, Δημήτρη Ριζόπουλου, ο οποίος στάθηκε κυρίως στην ενέργεια που έβγαλε η ομάδα: «Σημαντική νίκη, νίκη ψυχολογίας, νίκη που μας δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Η Σκύδρα είναι μία ομάδα που έχει ως στόχο τη σωτηρία, θεωρώ ότι κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και ήρθε εύκολα αυτή η νίκη για μας. Το θέλαμε πάρα πολύ, είχαμε και μια αλλαγή προπονητή, που πάντα βοηθάει μια ομάδα στην ψυχολογία, αλλά η ομάδα μου έδειξε πάθος, ενέργεια και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Ευχαριστούμε τον κόσμο της Ορεστιάδας που είναι πάντα δίπλα μας και μας δείχνει τη στηριξή του. Εμείς παίρνουμε εδώ μέσα ενέργεια από τον κόσμο και είναι σημαντικό ο κόσμος να γεμίζει το γήπεδο και χαιρόμαστε όταν κάνουμε τέτοιες νίκες».

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Πιλούδης, Μέκιος, Γραμματεία: Σαρδάνη. 

 Τα σετ ήταν: 

1ο σετ: 8-7, 16-12, 21-14, 25-17

2ο σετ: 8-6, 16-8, 21-13, 25-21

3ο σετ: 8-3, 16-12, 21-15, 25-19

Οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας  προήλθαν: 7 άσσοι, 33 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων και του Αριστοτέλη Σκύδρας προήλθαν: 2 άσσοι, 28 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θεόδωρος Χουσίδης): Γκλαντστόουν 13π. (7/8επ., 3 μπλοκ, 3 άσσοι), Κάιο ντε Πρα 12 (11/19επ., 1 μπλοκ), Κασαμπαλής, Αλγκούλ 14 (8/14επ., 5 μπλοκ, 1 άσσος), Ριζόπουλος 6 (3/10επ., 3 άσσοι, 86%υπ., 57%αρ.), Γκένοφ 6 (4/13επ., 2 μπλοκ, 59%υπ., 23%αρ.) / Βελούδης (λ. – 77%υπ., 46%αρ.), Μποζίδης Π.