Διδυμότειχο: Εκατοντάδες τόνοι ηλίανθου καίγονται επί μέρες, μετά από αυτοανάφλεξη, στην Κυανή (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Εκατοντάδες τόνοι ηλίανθου καίγονται επί μέρες, μετά από αυτοανάφλεξη, στην Κυανή (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες τόνοι ηλίανθου καίγονται επί μέρες, από την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα, στα σιλό της Κυανής Διδυμοτείχου, μετά από αυτοανάφλεξη που υπήρξε σε ένα από αυτά.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε ένα από τα σιλό και επειδή ο ηλίανθος ήταν υγρός και δεν είχαν γίνει προβλεπόμενες εργασίες ξήρανσης, υπήρξε αυτοανάφλεξη και ξεκίνησαν να καίγονται εκατοντάδες τόνοι που βρισκόταν μέσα στο σιλό αποθήκευσης.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου, αλλά δεν θα μπορούσε να σβήσει την φωτιά που σιγόκαιγε, μια και θα έπρεπε οι ποσότητες που καίγονταν να βγουν εκτός σιλό. Έτσι αποχώρησε από το σημείο την περασμένη Παρασκευή.

Όμως ο ηλίανθος μέχρι και χθες βράδυ συνεχίζει να καίει, αφού αποτελείται από λάδι και παρ’ ότι άδειασαν σημαντικές ποσότητες από το σιλό, η φωτιά παραμένει.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην γύρω περιοχή, όπως μπορείτε να δείτε στο BINTEO από το ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ χθες βράδυ του Evros-news.gr. Μάλιστα οι καπνοί φτάνουν έως τον επαρχιακό δρόμο Διδυμοτείχου-Μεταξάδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι εκατοντάδες τόνοι ηλίανθου, που μπορεί να φτάνουν και τους 500, ανήκουν σε γνωστή εταιρεία που εμπορεύεται το συγκεκριμένο προϊόν και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι ασφαλισμένο για περίπτωση πυρκαγιάς και θα υπάρξει αποζημίωση.