ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι… είστε εδώ; Φήμες, ψίθυροι, κουτσομπολιά, αλλά παραμένουν “εξαφανισμένοι”

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι… είστε εδώ; Φήμες, ψίθυροι, κουτσομπολιά, αλλά παραμένουν “εξαφανισμένοι”

Λιγότερο από επτά μήνες απομένουν για τις δημοτικές εκλογές στις  8 Οκτωβρίου και υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης παραμένουν… εξαφανισμένοι.

Παραφράζοντας το γνωστό τραγουδάκι με τον λύκο, θα λέγαμε: Υποψήφιοι δήμαρχοι είστε εδώ; Φήμες, ψίθυροι, κουτσομπολιά, καφενειακές κουβέντες, αλλά με εξαίρεση τον νυν δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, όλα τα άλλα ονόματα που ακούγονται παραμένουν απλά και μόνο στο παρασκήνιο.

“Εξαφανισμένος” αν και λέει

πως είναι έτοιμος ο συνδυασμός

Κανένας από όλους αυτούς που φέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι να διεκδικήσουν την καρέκλα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, δεν έχει βγει ακόμα δημόσια να δηλώσει ότι στις 8 Οκτωβρίου του 2023 θα είναι παρών και θα ζητήσει την ψήφο των δημοτών για την επόμενη πενταετία.
Ο Διευθυντής του Αστήρ Εγνατία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη για παράδειγμα Δημήτρης Καραβασίλης, παραμένει… οχυρωμένος πίσω από τους Λάκη Κιτσικίδη και Δημοσθένη Δούκα, ότι πιο παλιό και φθαρτό δηλαδή υπάρχει στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα τα πολιτικά πράγματα της περιοχής.
Ο ίδιος και οι προαναφερόμενοι, ισχυρίζονται ότι ο συνδυασμός τους είναι κατά 80% έτοιμος να ανακοινωθεί. Όμως δημόσιο λόγο, να ασκήσει κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της σημερινής δημοτικής αρχής και να ανακοινώσει ονόματα ανθρώπων που τον στηρίζουν ή σιγά-σιγά να εκφράζει απόψεις για μία σειρά από σοβαρά ζητήματα και προβλήματα της πόλης και του δήμου γενικότερα, δεν ακούσαμε.

Οι… μέλισσες και οι κηφήνες

της “Κυψέλης” σε χειμερία νάρκη

Στην “Κυψέλη” του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη έχει πέσει φαίνεται… χειμερία νάρκη και οι μέλισσες μαζί με τους… κηφήνες που τον περιτριγυρίζουν, τελευταία έχουν χαθεί. Ο ίδιος μπορεί να λέει κατ’ ιδίαν ότι θα… ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα αλλά μάλλον έχει μείνει στο… σοκ της απογοητευτικής παρουσίας κόσμου στην βιβλιοπαρουσίαση που οργάνωσε.
Τότε που μαζί με τον  επίδοξο βουλευτή του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης” Πάρη Παπαδάκη, παρουσίασαν βιβλίο με σκοπό να προσελκύσουν πιθανούς ψηφοφόρους, αλλά τελικά στην εκδήλωση ήταν… τρεις και ο Αντώνης Καμελίδης. Μάλλον δείχνει πλέον να  σκέφτεται σοβαρά να μην επιχειρήσει το επόμενο “βήμα”

“Μη του τους κύκλους τάραττε” του Πέτροβιτς

Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς από την πλευρά του, συνεχίζει πότε να… παριστάνει το Βίκτωρα Ουγκώ, πότε να μιλάει με χρησμούς όπως η… Πυθία αναφερόμενος σε κύκλους που κλείνουν και ανοίγουν. Με την γνωστή δηλαδή τακτική των υπονοούμενων που μόνο… Χαχανητά πλέον προκαλούν, ακόμα και σε εκείνους που πίστευαν πως κάποια στιγμή θα… σοβαρευτεί.
 “Μη του τους κύκλους τάραττε”  του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, που συνεχίζει χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση, να προσπαθεί να κάνει “παιχνίδι” με το δήμο Αλεξανδρούπολης. Αντί να βγει ντόμπρα, ξεκάθαρα και επίσημα να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, υποβάλλοντας φυσικά την παραίτηση του από Αντιπεριφερειάρχης.

Λέτε να τους προλάβει ο… Σταυράκογλου;

Τελευταία προέκυψε πάντως και Σταύρος Σταυράκογλου και μπορεί να φαίνεται πως ξεκίνησε τελευταίος, αλλά με την… αναβλητικότητα, τα φοβικά σύνδρομα και τις καθυστερήσεις των υπολοίπων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Έβρου, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μπορεί και να τους… προλάβει στις ανακοινώσεις.
Ήδη με δημοσιεύματα σε αθηναϊκά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο “Πρώτο Θέμα” και τα “Παραπολιτικά”, όπου ο ίδιος και στενός συνεργάτης του διαθέτουν προσβάσεις, εμφανίστηκε ως εν δυνάμει υποψήφιος και δείχνει τουλάχιστον να το έχει αποφασίσει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους.
Ποντάροντας και στη σχέση του με διάφορα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε κεντρικό επίπεδο, φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση να κάνει τελικά το “βήμα” και να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, επιστρέφοντας στο κτίριο του Δημαρχείου, όπου διετέλεσε Γραμματέας του δήμου επί Βαγγέλη Λαμπάκη.

“Καταστροφικές” κινήσεις όπως το 2019

Σε μία τέτοια περίπτωση φυσικά, επειδή κινείται στον ίδιο χώρο με τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, θα έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση του κ.Λαμπάκη. Γιατί κάποιες μέχρι τώρα ενέργειες του σίγουρα προβληματίζουν και θυμίζουν την… καταστροφική-όπως αποδείχθηκε- κίνηση του το 2019, όταν τον παρέσυρε… πολιτική αυθεντία της πόλης και έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενέργεια που έπαιξε, κατά τη γνώμη μου, καθοριστικό ρόλο στην τελική ήττα του από τον Γιάννη Ζαμπούκη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Δεν μπορεί δηλαδή να ποντάρει σε στήριξή του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ και σε τοπικό επίπεδο να έχει κόντρες με κορυφαία στελέχη της. Μάλιστα αυτές οι αντιπαραθέσεις να κυριαρχούν και σε τοπικό σάιτ που πρόσκειται ξεκάθαρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν.Δ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο, με τον οποίο μια χαρά συνεργάζονταν ως δήμαρχος, αλλά τώρα τον… κατηγορεί επειδή αναλαμβάνει έργα και με την σημερινή δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη. Μάλιστα έκανε έντονα παράπονα στο ξενοδοχείο Astir Egnatia πριν την συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στενό συνεργάτη του, για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Κι όχι μόνο αυτό αλλά και αργότερα σε καφέ όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός, ήταν έξαλλος και έλεγε διάφορα μπροστά σε πολλούς για τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής του κόμματος, από το οποίο περιμένει έστω και ανεπίσημη στήριξη.
Αλλά και με τον βουλευτή Χρήστο Δερμεντζόπουλο, του οποίου ο πατέρας Αλέκος τον βοήθησε ως δήμαρχο πάρα πολύ και στο θέμα του Μουσικού Γυμνασίου και στις εκλογές, προσπαθεί συνεχώς να… τορπιλίζει τις σχέσεις του. Με αποκορύφωμα ότι δεν πήγε στην πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε ο βουλευτής της Ν.Δ στο ασφυκτικά γεμάτο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.

“Παραμυθιάζουν” γυναίκα να είναι υποψήφια

Μαθαίνω πως στην Αλεξανδρούπολη επίσης υπάρχουν κάποιοι έμπειροι θεσμικοί,  γνωστά “τσακάλια” της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι… ψάχνουν ρόλο για την επόμενη ημέρα στον δήμο Αλεξανδρούπολης και προσπάθησαν να “παραμυθιάσουν” γυναίκα της πόλης που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, ώστε να την στηρίξουν για υποψήφια δήμαρχο.
Ποντάροντας στην έντονη φιλοδοξία της για ανάμιξη στα κοινά. Με στόχο φυσικά, να έχουν τον… πρώτο λόγο σε πολλά θέματα, αν εκλεγεί.  Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να “τσιμπάει”, αφού θα αθετήσει όσα προηγήθηκαν και συζήτησε με ανθρώπους οι οποίοι την εμπιστεύθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα ίδια και στον… βόρειο Έβρο με Διαμαντή

Τα ίδια και στον… βόρειο Έβρο, για να μην διαμαρτύρονται και μας κατηγορήσουν πως ασχολούμαστε μόνο με την Αλεξανδρούπολη οι γνωστοί… αυτονομιστές της Ορεστιάδας Μεμετζή, Μυλωνά, Νικολαίδης και λοιποί που θέλουν ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα, με πρώτο και καλύτερο τον Διαμαντή Παπαδόπουλο που το ξεκίνησε όλο αυτό.

Από τον Σεπτέμβριο που ανεξαρτητοποιήθηκε, αφού ξαφνικά “ανακάλυψε” ότι διαφωνεί με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και ποτέ δεν είπε δημόσια πως  θέλει να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου, μπορεί να κινείται στο παρασκήνιο με συναντήσεις και συζητήσεις, αλλά μέχρι τώρα δεν βγήκε να μιλήσει ξεκάθαρα στον κόσμο.
Μπορεί να μην του… βγαίνουν όπως τα είχε υπολογίσει, αφού μόνο κάτι… αποτυχημένους υποψήφιους το 2019 του σημερινού δημάρχου ακούγεται πως έχει εξασφαλίσει, Μπαρμπούδη, Λαγγουρίδη και άλλους παρόμοιους, ενώ στα χωριά δεν μπορεί να βρει υποψήφιους. Ίσως να φταίει και το… ελιτίστικο στυλ του το οποίο τον κάνει κάπως… απόμακρο.

Ο… Ναρκαλιευτής